RoQuest: Trafic blocat si dulciuri pentru copiii nevoiasi din Ucraina

0
691
RoQuest-Expedition

RoQuest-ExpeditionPrezenta echipei Roquest in Kiev a blocat traficul in centrul orasului timp de 20 de minute cand s-a intalnit cu toate cluburile de motociclisti din Ucraina. Bogdan Petre si Andrei Georgescu le-au vorbit motociclistilor ucrainieni despre importanta echipamentului de protectiei

in trafic si un mod de condus prudent. Cativa motociclisti au inceput sa faca acrobatii. Acest lucru a atras atentia oamenilor care circulau in zona si astfel s-a creat un ambuteiaj in zona respectiva.
„Desi statisticile referitoare la accidentele de motocicleta sunt deprimante am fost socati sa vedem ca in Ucraina nu se pune mare pret pe echipamentul de protectie, multi dintre motociclisti ignorand chiar si elemtele de baza precum casca. ”, Bogdan Petre, RoQuest.
„Am incercat sa-i facem sa inteleaga ca a conduce o motocicleta inseamana mai mult decat simpla adrenalina. E adevarat ca iti confera un sentiment de libertate ca niciun alt mijloc de transport dar e mai sanatos sa ne pastram capul pe umeri si sa nu uitam cat de fragila poate fi viata. Speram ca mesajul nostru „Condu cu prudenta! Viata e mai importanta decat adrenalina!” sa aiba impactul scontat si sa vedem in curand o scadere semnificativa in numarul accidentelor de motocicleta” Andrei Georgescu, RoQuest.
Urmatoarea etapa a expeditie RoQuest a fost Odesa. Aici membrii echipei RoQuest au stat de vorba cu oamenii din mahalalele sarace ale orasului si au impartit produse traditional romanesti oamenilor nevoiasi.
„Am ramas placut impresionati de cat de relaxati erau oamenii in Odesa. Desi traiau in case mizere si neingrijite stiau sa pretuiasca bucuriile mici ale vietii si chiar au apreciat foarte mult ce am reusit noi sa le aducem pentru a le usura macar putin viata, fie ca era vorba de dulciuri pentru copii sau ceaiuri medicinale” Bogdan Petre, RoQuest.
RoQuest, cea mai curajoasa initiativa romaneasca de pana acum, 400.000 de Km strabatuti in jurul lumii, a demarat pe 21 mai din Bucuresti. In fiecare tara de pe traseu, membrii echipei vor identifica si filma particularitati geografice, culturale sau antropologice si vor promova branduri si produse romanesti. Costurile expeditiei se vor ridica la 500.000Euro/an iar 2% din veniturile incasate vor fi donate catre victimele accidentelor rutiere.
Sponsorizarile celor care doresc sa sustina aceasta initiativa pot fi virate in contul Asociatiei RoQuest Adventure and Expedion : RO89INGB 0000 9999 02 41 73 25, ING Office, sucursala Bucurestii Noi.

 

Loredana Albu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here