ROMEPS si Liga Habitat devin parteneri in actiunile privind reabilitarea termica

0
647

Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat si Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) au semnat un protocol de colaborare in domeniul reabilitarii termice a cladirilor.

Cele doua organizatii se angajeaza sa se sprijine reciproc in demersurile de informare a cetatenilor privind importanta termoizolarii imobilelor, in procesul de educare a publicului pe tema accesarii finantarilor europene si a utilizarii materialelor conforme pentru programele de reabilitare.
Unul dintre obiectivele principale ale acestui protocol reprezinta monitorizarea programelor de reabilitare, in scopul acordarii de asistenta pentru beneficiarii care solicita acest lucru.

“In contextul in care atat ROMEPS, cat si liga Habitat au o serie de viziuni comune, parteneriatul nostru a venit natural. Am stabilit un plan de activitati si vom demara in perioada urmatoare o serie de actiuni concrete prin care sa atingem obiectivele asumate. Cetatenii trebuie sa fie informati, iar in acest scop noi vom organiza programe de perfoctionare care sa clarifice etapele si aspectele de baza ale unei termoizolari eficiente”, a declarat Delia Filip, director executiv ROMEPS.

Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat are in prezent un rol activ in prevenirea si solutionarea problemelor care apar la nivelul asociatiilor de proprietari in ceea ce priveste lucrarile de anvelopare. in acelasi timp, ROMEPS, beneficiind de experienta si expertiza membrilor sai, militeaza pentru folosirea materialelor de calitate si conforme pentru lucrarile de termoizolatie, astfel incat sa se obtina lucrari durabile si eficiente din punct de vedere energetic.

“Din punctul meu de vedere, acest parteneriat va avea beneficii importante si se va transpune intr-un public informat si documentat. in acest moment, stadiul reabilitarilor termice este inca incipient, iar asociatiile de proprietari din intreaga tara trebuie sa aiba la dispozitie toate detaliile, pornind de la depunerea proiectului si atragerea finantarii, pana la detaliile tehnice privind calitatea materialelor si aplicarea termoizolatiei. Suntem aici sa le oferim toate informatiile de care au nevoie si speram intr-o deschidere cat mai mare pentru acest subiect de interes”, a declarat Mihai Mereuta, presedinte Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat.

In cadrul parteneriatului dintre cele doua asociatii vor fi organizate si desfasurate programe si campanii de informare, iar ROMEPS va asigura permanent expertiza tehnica si va oferi raspunsuri pentru intrebarile referitoare la polistirenul expandat si importanta acestuia in lucrarile de termoizolatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here