ArcelorMittal investeste 4,75 milioane de euro intr-o statie de apa la Galati

0
714

ArcelorMittal Galati a investit 4,75 milioane euro intr-o statie de apa demineralizata utilizata la producerea aburului pentru turbosuflante si pentru diverse procese tehnologice, reprezentantii companiei spunand ca investitia va contribui la consolidarea independentei in asigurarea materiilor prime, informeaza Mediafax.

O statie de apa demineralizata, in valoare de 4,75 milioane de euro, a fost pusa in functiune la combinatul ArcelorMittal din Galati, cu rezultate initiale foarte bune, a anuntat, luni, intr-un comunicat de presa, purtatorul de cuvant al unitatii, Dorian Dumitrescu.

Potrivit sursei citate, statia utilizeaza tehnologia de osmoza inversa si cuprinde cinci unitati operationale, care asigura un volum de apa demineralizata de 550 m3/ora, suficient pentru consumul curent.

„Noul echipament ne permite sa ne consolidam independenta in asigurarea materiilor prime necesare operatiunilor noastre. De asemenea, investitia va contribui la scaderea costurilor de productie, avand un impact pozitiv asupra operatiunilor si proceselor noastre tehnologice, sprijinind, astfel, cresterea eficientei Unitatii. Pe o piata internationala foarte competitiva, unde activeaza companii care au costuri mai mici cu materiile prime, politica de reducere a costurilor asigura competitivitatea activitatii si viitorul operatiunilor noastre”, a declarat Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galati.

Apa demineralizata este un fluid important pentru procesele tehnologice, utilizat la producerea aburului pentru turbosuflante si pentru diverse procese tehnologice la Convertizoare si la Turnare Continua (Otelarie), precum si la Decapare. Investitia presupune o colaborare intre ArcelorMittal Galati si Nalco – Ecolab, o companie specializata, care va opera echipamentul.

Investitia face parte din Proiectul „Energize” al ArcelorMittal Europe, care are scopul de a reduce consumul de energie cu 15% al unitatii de la Galati pana la nivelul anului 2018. Planul de actiune acopera o gama larga de domenii, de la echipamente si procese energo-intensive, pana la activitati de birou si implica intreaga organizatie: sectorul operational, de mentenanta, investitii si achizitii.

Grupul ArcelorMittal va investi anul acesta 40 de milioane de euro la combinatul din Galati, anunta in luna martie Bruno Ribo, care vorbea despre realizarea unei noi linii de tabla acoperita organic si a alteia de producere a apei demineralizate, precum si de investitii la linia de zincare sau la masina de planat la cald de tabla groasa. Conducerea Combinatului se asteapta ca productia de otel de la Galati sa depaseasca 2 milioane de tone anul acesta, cu 300.000 de tone mai mult fata de 2014.

Pe platforma siderurgica a Combinatului de la Galati lucreaza aproximativ 6.500 de salariati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here