Romanii din diaspora investesc in piata imobiliara autohtona

0
629

Desi la inceputul anuluI cei peste 500.000 de romani aflati la munca peste hotare refuzau sa se intoarca pe piata muncii din Romania, iata ca acum nu mai gandesc la fel. Ei au decis ca sumele castigate in afara sa fie investite tot in tara. Dintre domeniile alese de acestia, se remarca cel imobiliar.

Considerata de unii drept riscanta, piata imobiliara romaneasca devine din ce in ce mai atractiva pentru  cei de peste hotare. Absolventi de studii medii si superioare, romanii care au plecat peste hotare reprezinta o forta de munca calificata si apreciata, astfel ca recompense financiara este corespunzatoare. Acest motiv si dorinta a se intoarce definitiv in tara ii determina sa-si achizitioneze un imobil in Romania.
Astfel ca, odata cu revenirea in tara pentru concediu a romanilor plecati in strainatate, a crescut si numarul vizitelor in birourile de vanzari ale dezvoltatorilor imobiliari.
Numai in Brasov si Bacau, in ultima luna peste 100 de oameni au cerut sfaturile agentilor de vanzari in privinta achizitionarii unui apartament, cifra cu 50% la suta mai mare decat media lunii trecute.
Tarile din care provin romanii cu cea mai mare putere financiara sunt Italia, Spania, Grecia si Marea Britanie. Pe an, din activitatile desfasurate de ei, romanii aduc in tara 5.7% din Produsul Intern Brut. 
“Odata cu inceperea perioadei de concedii in strainatate a crescut numarul romanilor care au revenit in tara si totodata cei mai multi dintre ei sunt interesati de achizitionarea unei locuinte. Cei mai multi prefera apartamentele noi, de 2 – 3camere si pana cum am incheiat de la inceputul lunii 5 contracte” declara Asher Lax, VP Marketing si Vanzari la Adama.
Cat de profitabila este investitia?
“Desi muncesc de ani de zile in strainatate, cei mai multi isi doresc sa se intoarca in tara. De aceea, cea mai sigura investitie pentru ei este achizitionarea unei locuinte. Cand se vor intoarce in tara, vor sa stie ca au siguranta unei locuinte proprii.“ , spune Asher Lax, VP Marketing si Vanzari la Adama.
Iar potentialii cumparatori mai sunt motivati si de ofertele special oferite de dezvoltatori. Pentru apartamentele din Brasov, Adama ofera posibilitate platii in rate la dezvoltatori pe o perioada de 3 ani pentru locuintele cu 3 camere, iar pentru cele din Bacau, ratele la dezvoltator sunt pe o perioada de 5 ani.
Adama este un dezvoltator de top activ in Romania, Moldova, Ucraina si Turcia. Compania dezvolta in prezent peste 45 de proiecte rezidentiale si comerciale, insumand milioane de metri patrati de constructii, in diferite stadii de planificare si executie. Adama a finalizat in decembrie 2009 prima faza a proiectului Evocasa Completa din Bacau, in februarie 2010 a terminat prima cladire Evocasa Armonia si a inaugurat in luna aprilie proiectul Evocasa Selecta din Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here