Recladim speranta la Dorohoi, Botosani

0
546

Asociatia Habitat pentru Umanitate a deschis astazi la Dorohoi, primul santier de reconstructii dupa inundatiile din acest an. Locuintele vor fi reconstruite in parteneriat cu familiile beneficiare care vor lucra efectiv la constructia caselor dar si cu voluntari locali sau din partea companiilor care sustin acest proiect.

 Proiectul Si eu recladesc speranta este sustinut mediatic de EuropaFM, beneficiaza de sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si de suportul financiar al unor companii din Romania.
La evenimentul de deschidere organizat chiar in santier au participat d-na Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Adrian Ciorna, presedintele Habitat pentru Umanitate, din partea autoritatilor, d-nul Cristian Constantin Roman, prefectul judetului Botosani si d-nul Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi iar din partea sustinatorilor acestui proiect, dna Raluca Zaharia, education officer pentru Unicef si d-nul Adrian Ardelean, jurnalist din partea EuropaFM.
Echipati cu casti de protectie, manusi si unelte de construit, invitatii au lucrat voluntar  la temelia unei locuinte dintr-un prim lot de 10, incepand cu prepararea betonului si turnarea sa in fundatie, sub supravegherea constructorilor Habitat.
In cadrul conferintei de presa de dupa eveniment,  invitatii au subliniat importanta implicarii comunitatii in cadrul acestui proiect:
“Azi este o zi speciala pentru ca se materializeaza speranta familiilor traumatizate de inundatii prin debutul lucrarilor de constructie. Multumesc din inima, zecilor de firme si miilor de romani care au contribuit financiar si material si multumesc pentru implicarea MDRT. Sunt fericit pentru acest debut si invit romanii de pretutindeni sa vina pe santierele Habitat, la voluntariat.” Adrian Ciorna, presedintele Habitat for Humanity Romania.
“Fac un apel la implicare si voluntariat, pentru ca efectele inundatiilor sa fie indepartate cat mai repede iar familiile afectate sa inceapa o viata noua in conditii decente de trai. Ne-am bucura daca exemplul de implicare civica oferit aici va fi preluat si extins si in alte zone” a declarat ministrul Elena Udrea.
Experienta Habitat in cazul reconstructiei dupa dezastre este ampla, numai in Romania ca.700 de familii au fost ajutate cu reconstructii si renovari dupa inundatii in judetele Arges, Bacau, Dolj, Galati si Neamt, cu sprijinul companiilor si donatorilor individuali din tara noastra. La nivel international, Habitat for Humanity a ajutat victimele dezastrelor din Thailanda si Indonezia si in prezent reconstruieste locuintele a 50.000 de familii ramase pe drumuri in urma cutremurului de la inceputul acestui an din Haiti.

Contact:
Petruta Pacuraru
Coordonator comunicare Habitat for Humanity Romania
+40728 979 939
petruta.pacuraru@habitat.ro
www.habitat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here