Romania vazuta cu ochi buni de Herman van Rompuy datorita initiativelor noastre privind controlul frontierelor

0
592
spatiul-schengen

spatiul-schengenPresedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a apreciat faptul ca Romania a luat unele initiative privind controlul frontierelor si cooperarea politieneasca menite sa creasca increderea cu privire la luarea, in luna septembrie, a deciziei privind aderarea la Spatiul Schengen.

„Salut faptul ca tara dumneavoastra ia initiative pentru cresterea increderii intre timp. De exemplu, in domeniul controlului frontierelor si cooperarii politiei. Acest lucru va asigura faptul ca Romania va deveni un punct de intrare sigur in zona Schengen”, a spus Van Rompuy, in declaratia de presa de la Palatul Cotroceni dupa intrevederea cu presedintele Traian Basescu.

De asemenea, el a amintit ca la ultimul Consiliu European de la inceputul lunii martie a indemnat pentru luarea unei decizii privind aderarea Romaniei si Bulgariei in septembrie, avand in vedere ca toti liderii europeni au subliniat de mai multe ori la reuniunile de la Bruxelles ca toate conditiile legale de aderare au fost intrunite.

La randul sau, presedintele Basescu i-a multumit lui Van Rompuy pentru sprijinul pe care l-a dat in fixarea lunii septembrie 2012 ca data in care sa se ia o decizie cu privire la data intrarii Romaniei in Schengen.

Declaratiile lui Herman van Rompuy:

Toti liderii europeni au subliniat ca toate conditiile legale de aderare a Romaniei la Schengen au fost indeplinite. Salut faptul ca tara ia initiative pentru cresterea increderii.

Nu trebuie sa uitam ca unele parti ale Uniunii merg destul de bine, chiar daca trecem printr-o usoara recesiune. Problema somajului in randul tinerilor este o prioritate.

Vreau sa incurajez noul Guvern si premierul in continuarea efortului sau. Valorificarea fondurilor UE este de o importanta cruciala. Banca Europeana de Investitii se va implica in ajutorarea Romaniei.

Cu cinci ani in urma s-a semnat tratatul de aderare la UE, dar nu ne putem imagina Uniunea fara Romania. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here