Romania va primi 572 mil. euro pentru reducerea saraciei si incluziunea sociala

0
832

Romania are la dispozitie peste 572 de milioane de euro, in perioada 2014-2020, pentru proiecte ce vizeaza incluziunea sociala si reducerea saraciei, a declarat, marti, comisarul European pentru Politica Regionala, Corina Cretu, citata de Agerpres.

Aceasta a discutat marti, la Bruxelles, cu ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice din Romania, Dragos Pislaru, pe marginea Pachetului national anti-saracie, a Agendei urbane si a integrarii comunitatilor marginalizate, informeaza un comunicat al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

„Romania are la dispozitie peste 572 de milioane de euro, finantare din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR) pentru perioada 2014-2020, pentru proiecte ce vizeaza incluziunea sociala si reducerea saraciei. Pentru a asigura o implementare eficienta este extrem de important sa existe o buna coordonare intre FEDR si Fondul social european. Ministerele de resort si autoritatile de management trebuie sa-si accelereze eforturile pentru a demara cat mai curand interventiile planificate”, a declarat Corina Cretu.

Comisarul European pentru Politica Regionala Corina Cretu a discutat marti, la Bruxelles, cu ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice din Romania, Dragos Pislaru, pe marginea Pachetului national anti-saracie, a Agendei urbane si a integrarii comunitatilor marginalizate, informeaza un comunicat al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.

Comisarul European Corina Cretu a subliniat faptul ca Pachetul national anti-saracie poate atrage fonduri din mai multe Programe Operationale, in special din Programul Operational Regional si Programul Operational „Capital Uman”, pentru a gasi solutii la provocari precum parasirea timpurie a scolii, saracia, excluziunea sociala, cat si pentru probleme din domeniul sanatatii si al locuintelor.

„Evaluarea nevoilor este o conditie prealabila pentru prioritizarea investitiilor noastre. in aceasta privinta Romania a facut progrese in identificarea domeniilor ce vor fi vizate de initiativele curente de dezinstitutionalizare a persoanelor cu dizabilitati. Ne asteptam ca aceste eforturi sa fie extinse si la domeniul protectiei copilului”, a adaugat comisarul european.

Conform Eurostat, rata persoanelor expuse riscului de saracie sau de excluziune sociala in Romania este de aproape 40%.

De asemenea, cele mai afectate sunt categoriile vulnerabile, jumatate dintre copiii din Romania fiind expusi riscului de saracie, potrivit sursei citate.

In cadrul perioadei de programare 2014-2020 se urmareste ca 75.000 de copii, 10.000 de persoane cu dizabilitati si 62.000 de persoane varstnice sa beneficieze de conditii de viata mai bune, prin reabilitarea infrastructurii de servicii sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here