Romania va participa la construirea unui nou pod peste Dunare

0
601
pod

podRomania susţine ideea construirii unui nou pod peste Dunare, catre orasul Ruse, Bulgaria, a declarat secretarul de stat din MDRT Marcel Bolos.

„Un asemenea proiect ar contribui foarte mult la sporirea mobilitaţii populaţiei si ar ajuta mediul de afaceri. Noi suntem foarte deschisi sa avem o strategie comuna pentru Dunare, atat in ce priveste partea de infrastructura, cat si partea de port si industria pestelui”, a afirmat el, intr-un comunicat.

Romania si Bulgaria vor analiza „posibilitaţile de realizare a podului” si impactul asupra sprijinirii mediului de afaceri, potrivit sursei citate.

Bolos s-a intalnit recent la Ruse cu omologul sau bulgar, Nikolina Nikolova, la o dezbatere publica pe tema Strategiei Dunarii.

In Bulgaria va fi construita, in parteneriat cu Turcia si Qatar, o noua autostrada, de circa 300 de kilometri, de la Ruse pana la Svilengrad, la graniţa cu Grecia si Turcia.

Un singur pod peste Dunare face legatura intre Romania si Bulgaria, Giurgiu – Ruse.

Cele doua state au semnat in anul 2000 un acord pentru realizarea celui de-al doilea pod, Calafat-Vidin, dar proiectul nu a fost finalizat, lucrarile de construcţie fiind inca in derulare. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here