Romania va avea cel mai mare Iisus din Europa de Est

0
745
statue-rio-de-janeiro

statue-rio-de-janeiroCea mai inalta statuie a lui Iisus din Europa de Est va fi ridicata in judetul Harghita. Inalta de 22 de metri, aceasta va fi ridicata, in luna august, pe varful muntelui Gordon din comuna Lupeni, si este construita din fier.

Statuia, numita „Inima lui Iisus”, il infatiseaza pe Mantuitor cu bratele deschise. Capul, bratele deschise si pelerina vor fi asezate pe un cadru metalic de sapte etaje, inalt de 20 de metri, construit din fier galvanizat. Acestea sunt facute din otel inoxidabil, iar fundatia din beton este deja turnata. Monumentul este opera artistului Zavaczky Walter, din Odorheiu Secuiesc.
„Costurile privind statuia Inima lui Iisus se ridica la suma de 200.000 de euro, suportate de Fundatia Protemp si de societatile comerciale din zona. Consiliul Local a participat la finantarea lucrarii cu suma de 100 de milioane de lei vechi”, a precizat primarul comunei Lupeni, Albert Mátyás, pentru NewsIn.
Statuia uriasa a lui Iisus va fi inaugurata in data de 21 august  si se vrea si o replica a celebrei statui a lui Isus din Rio de Janeiro. Inaugurata in 1931, statuia din Rio are o inaltime de 39,6 metri, incluzand piedestatlul care are 9,5 metri. Cantareste 635 de tone.
„Statuia, inalta de 22 de metri, va aminti de statuia uriasa a lui Iisus din Rio de Janeiro si va fi amplasata pe muntele Gordon, la o inaltime de 946 de metri, la poalele caruia se afla satul Bisericani. in interiorul ei va exista o scara pe care vizitatorii vor putea urca pana in varful statuii, pentru a admira panorama, de la Odorhei pana la Sovata”, a mai declarat primarul comunei Lupeni, Albert Matyas (Sursa: realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here