Romania-Ungaria, viitor incert

0
1578

Înaintea alegerilor din aprilie, premierul Ungariei, Viktor Orban, și-a amplificat retorica populistă și a susținut în discursul anual privind starea națiunii că: „nori negri se adună” și că țara sa este ultimul bastion de luptă împotriva „islamizării” Europei, conform The Guardian.
Referindu-se în discursul său și la problema imigranților, el a susținut că vestul „a deschis calea declinului culturii creștine și a expansiunii islamice”, în timp ce administrația sa „a împiedicat lumea islamică să ne inunde din sud”.
Premierul Orban a spus: „Suntem cei care cred că ultima speranță a Europei este creștinismul … Dacă sute de milioane de oameni tineri vor fi lăsați să se mute spre nord, va fi o presiune enormă pe Europa. Dacă toate acestea vor continua, în marile orașe ale Europei va exista o majoritate musulmană.”
Premierul Orban a comparat contribuția imigrației la dezvoltarea națională a unei țări cu contribuția unei gripe la sănătatea organismului uman.
În discursul său, premierul Ungariei a spus și că Soros și-a folosit banii nu doar pentru a-și cumpăra influență în Bruxelles și în vest, ci și la ONU. A existat o conspirație pentru a crea un „Homo sorosensus, tipul de om al lui Soros”.
Conform stiripesurse.ro, fostul premier Victor Ponta a criticat discursul antieuropean și extrem de conservator al premierul ungur și relația de prietenie a liderului PSD Liviu Dragnea cu acesta:
„România trebuie să ia întotdeauna tot ce-i bun din Europa. Sigur, păstrându-și identitatea. Dar cu acest discurs antieuropean și extrem de conservator nu sunt de acord. Văd că l-a preluat și domnul Dragnea, care zice că e un fel de Viktor Orban de România. Cu atât mai puțin sunt de acord. Așa i-a promis domnul Dragnea (n.r. premierului Orban), că face și el parte din alianța asta condusă de domnul Orban împotriva a ceva… Hai să fim serioși! Astea-s problemele? Ce, ne-a tăiat Europa salariile? Ni le-a tăiat domnul Dragnea. Ne vând musulmanii gazul? Nu, domnul Dragnea îl vinde. Când nu vrei să răspunzi pentru greșelile tale dai vina pe alții.
Domnul Orban și Ungaria au doar de câștigat. Eu nu știu ce are de câștigat România din prietenia asta a domnului Dragnea.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here