România, pe primul loc în top cu cel mai mare avans din UE la nivelul lucrărilor de construcții

0
1159
Bucharest, Romania - August 16, 2013: Aerial view of an construction site in Pipera district, a business and industrial urban area in continuous development and expansion in the Bucharest North Side.

Cel mai semnificativ avans apărut la nivelul lucrărilor de construcții în rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE) s-a înregistrat în luna iulie, comparativ cu perioada similară din 2018, în România, arată datele publicate de biroul de statistică Eurostat.

Creșterea consemnată în România a fost de 39,5%, iar locul al doilea în clasamentul european a fost ocupat de Ungaria, unde s-a înregistrat un avans de 32,9%. Cele două țări s-au detașat semnificativ de restul statelor membre UE.

  1. România: 39,5%
  2. Ungaria: 32,9%
  3. Bulgaria: 4,3%
  4. Polonia, Portugalia: 4,2%
  5. Cehia: 3,7%
  6. Olanda: 3,4%
  7. Spania: 2,7%
  8. Belgia: 2%
  9. Germania, Finlanda: 1,9%
  10. Marea Britanie: 1,7%

Cele mai mici creșteri, sub 1%, au putut fi observate în Slovenia, Suedia și în Italia. Scăderi s-au înregistrat doar în Slovacia și în Franța, cu 7,7%, respectiv cu 2,5%, potrivit datelor Eurostat.

De menționat este și faptul că lucrările de construcții au înregistrat un avans cu 1,7% în UE și cu 1,1% la nivelul zonei euro în iulie comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Față de luna anterioară, s-a putut observa o scădere cu 0,1% în UE și cu 0,7% în zona euro. România s-a situat tot în topul statelor cu un avans înregistrat la nivelul lucrărilor de construcții. De această dată, creșterea a fost cu 4,1%, iar țara noastră a fost devansată în clasament doar de Ungaria.

La polul opus, scăderi au apărut în același interval de timp în Franța, Slovacia și în Polonia.

Scris de

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here