Romania, o destinatie din ce in ce mai atractiva pentru investitorii straini

0
533

Desi lovita de criza financiara, Romania continua incet, dar sigur sa se dezvolte. Potentialul mare al tarii, forta de munca cu o calificare ridicata si deschiderea catre noi proiecte, fac din Romania o destinatie atractiva pentru investitorii straini.

 Dovada sta si recentul studiu publicat de Oxford Economics, care pozitiona Bucurestiul pe locul 1, la cea mai rapida rata de dezvoltare dintre orasele europene.

In ce se concretizeaza aceasta? In numarul investitiilor facute in piata romaneasca. Centre de cercetare, proiecte de infrastructura, ansambluri rezidentiale si proiecte de green-energy, toate isi gasesc loc intre granitele Romaniei.

Prezent pentru prima data in Romania, Grupul Concorde GmbH (holding international ce desfasoara activitati pe patru cotinente) a decis sa investeasca peste 50 de milioane de dolari in realizarea primului centru de tratament si cercetare pentru celule stem din tara noastra. “Multi dintre investirorii americani au incredere in Romania si stiu ca Bucurestiul are un mare potential de dezvoltare, sustine Alex Taranu, presedinte Concorde Group pe piata locala.  Astazi, Romania trebuie sa beneficieze de tehnologii de varf in domeniul asistentei medicale si nu numai. Suntem mandri sa construim acest nou loc inedit unde se vor intalni asistenta medicala moderna cu specialistii de top si cercetarea pentru ca pacientii sa beneficieze de cele mai noi tratamente.”

Dar investitiile nu se opresc aici. Gruppe Development si el recent intrat pe piata din Romania, intentioneaza sa realizeze prima fabrica de reciclare a gunoiului din care va produce energie electrica verde. De ce in Romania? “Mizam pe potentialul urias al Romaniei in ceea ce priveste dezvoltarea de energii alternative. Potentialul energiei alternative pe piata din Romania este practic undeva pana la 10,000-12,000 de MWh pana in 2020. Consider ca este un potential care poate fi usor catalogat drept URIAS. In momentul de fata studiem posibilitatea unor proiecte hydro si dezvoltarea unor retele de transport al energiei electrice. Acestea din urma se vor face prin parteneriat cu mai multe companii locale. De asemenea, ne gandim la realizarea unui proiect de infrastructura legat de transporturi,” ne spune Eugen Ciuhat, senior vice president Government Liaison al Gruppe Development Inc.

Nu numai nou-venitii sunt increzatori in viitorul pietei romanesti. Adama, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari,  prezenta inca din 2004 pe piata locala, cu un portofoliu international format din 45 de proiecte rezidentiale si comerciale are, in Romania, 9 proiecte in derulare – cate unul in Bacau, Brasov si Iasi, doua la Ploiesti si 4 la Bucuresti. Pana la sfarstiul lui 2010 va finaliza peste 400 de apartamente iar pentru 2011 vor sa continue dezvoltarea Brasov si in capitala, in cartierul Berceni, si urmaresc sa se extinda si sa construiasa si in cateva orase importante din Transilvania. “Romania este principala noastra prioritate si vizam sa ajungem  la un numar de 3.000 de locuinte in cativa ani. Planul nostru de viitor este sa finalizam la timp tot ceea ce am inceput”, a declarat Asher Lax, director de Marketing si Vanzari al Adama.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here