Romania nu va mai trage ultima transa de la FMI, ci doar pe cea de la UE

0
641
fmi-ue

fmi-uePresedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca Romania nu va mai trage ultima transa de la FMI, de un miliard de euro, data fiind evolutia economica, precizand ca va fi trasa doar transa de la UE.
Declaratiile presedintelui:

In discutiile de ieri, am constatat ca evaluarile Romaniei si ale Fondului coincid. Prima expresie care poate fi utilizata ar fi ca acordul pe doi ani cu cele doua institutii s-a incheiat cu succes.

Dupa evaluarile incheiate, pot afirma ca s-au creat conditii pentru a se trece la o crestere economica. stiu ca unele masuri au fost extrem de dureroase pentru oameni. Nici eu, nici guvernul, nu am luat aceste masuri cu placere. Masurile au fost absolut necesare.

Suntem in afara riscurilor de derapaj, suntem in afara zonei de risc economic.

Cel mai important obiectiv: consolidarea macroeconomica.

Obiectivele noului program economic sunt in concordanta cu politica UE.

Nu mai tragem ultima transa de la Fondul Monetar International, dar o tragem pe cea de la Uniunea Europeana, necesara pentru acoperirea deficitului bugetului de stat. Este vorba de circa un miliard de euro pe care nu-i mai tragem, rezerva Bancii Nationale fiind suficienta si stabilitatea sistemului bancar, de asemenea, suficienta, ceea ce inseamna ca Banca Nationala va putea continua sa-si mentina in rezerva sumele de la bancile comerciale.

Este un acord care are obiective pe termen mediu, care lanseaza o viziune de modernizare a statului si a serviciilor sale, si materializarea acestor obiective nu se poate realiza intr-un singur an. Ca atare, acordul este pentru doi ani.

Este un acord de precautie prin care Romania are la dispozitie 5 miliarde de euro.

Vor continua reformele in educatie, sanatate, justitie si batalia fara menajamente impotriva coruptiei

Oricat ar tipa partidele politice indiferent care sunt ele si orice atmosfera ar crea trusturile de presa ale domnilor Voiculescu si Vintu lupta anticoruptie va continua fara menajamente

Banii vor fi tinuti la dispozitia Romaniei, prin acord, fara a se plati comision

Este sedinta FMI din 23 martie, daca nu ma insel, in care se va constata ceea ce delegatia a constat acum, ca toate obiectivele programului cu Romania au fost indeplinite.Se va declara programul indeplinit si se va adopta noul program in martie, cu incepere din luna aprilie, ca daca este in 23 martie spunem ca in aprilie

Deficitul in acest an va fi de 4,5%, in 2012 va fi de 3%. (Mediafax)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here