Romania, locul doi in UE in privinta cresterii costului fortei de munca

0
662

Romania a inregistrat in primul trimestru a doua mare crestere a costului orar cu forta de munca din Uniunea Europeana, cu un avans de 7,1% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, un ritm mai ridicat, de 7,3% fiind consemnat doar in Letonia, potrivit datelor publicate joi de Eurostat.

Cresteri ridicate au mai fost raportate in Bulgaria (6,9%), Lituania (5,9%) si Estonia (5%). in Cipru a avut loc o scadere de 1,8% a costului orar cu forta de munca, anunta Mediafax.

Indicatorul este calculat prin raportarea costului total cu forta de munca, care include costurile salariale si non-salariale, exprimate in moneda locala, la numarul orelor lucrate.

in functie de principalele ramuri economice, in industria din Romania a avut loc un avans de 7,1% al costului orar cu forta de munca, in constructii de 6%, in timp ce in sectorul serviciilor cresterea a atins 7,5%.

La nivelul Uniunii Europene, indicatorul a inregistrat in primul trimestru o crestere de 2,5%, iar in zona euro de 2,2%, comparativ cu intervalul similar al anului 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here