Romania este norocoasa ca nu a aderat mai devreme la euro. Munchau: Faceti din independenta monetara un atu

0
563
moneda-euro-echilibru

moneda-euro-echilibruPrezent la Gala ZF, editorialistul de la Financial Times Wolfgang Munchau crede ca Romania este „norocoasa” ca nu a aderat mai devreme la euro, cu o economie nepregatita. Aflat intr-o vizita de o zi in Ro­ma­nia la invitatia Zia­rului Fi­nan­ciar,

edito­rialistul Wolf­gang Munchau de la Fi­nancial Times, care lu­creaza de 17 ani la publicatia britanica, a fost invitatul special al Galei ZF de miercuri, 30 noiembrie.
in cadrul galei au fost decernate premiile pentru cele mai valoroase companii din Ro­mania, top realizat de Ziarul Financiar im­pre­­una cu Casa de Investitii Capital Partners.

„Este important sa va mentineti obiec­ti­vul de a adera la zona euro, dar atunci cand eco­nomia este pregatita. Pana atunci nu are niciun sens sa adoptati euro, pentru ca ve­deti ce s-a intamplat cu Grecia sau Portu­galia”, a spus Wolfgang Munchau in cadrul unei pre­zentari pe care a facut-o in fata celor peste 400 de invitati de la gala – oameni de afaceri, direc­tori de companii, manageri si consul­tanti prezenti la eveniment.

intr-un interviu acordat Ziarului Finan­ciar cu cateva ore inaintea galei, Munchau a explicat ca independenta monetara si existenta unor banci locale puternice sunt importante pentru ca Romania sa poata traversa aceasta perioada de turbulente din zona euro. (Citeste mai multe pe ZF.ro)

 

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here