Primele cazuri de gripa sezoniera: Ministerul Sanatatii recomanda populatiei vaccinarea antigripala

0
646
vaccin-vaccinare-ac-siringa

vaccin-vaccinare-ac-siringaPrimele doua cazuri de gripa sezoniera au fost identificate, fiind vorba de doua tinere insarcinate, care sunt in prezent, in tratament retroviral, informeaza, vineri, Ministerul Sanatatii. Cele doua cazuri au fost raportate Ministerului Sanatatii

de Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile. Persoanele bolnave sunt doua tinere, insarcinate, care, in prezent, se afla in tratament retroviral, starea de sanatate a acestora fiind buna.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor si sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si reaminteste ca cea mai sigura metoda de prevenire a imbolnavirilor o reprezinta vaccinarea antigripala. Ministerul Sanatatii deruleaza si in acest an Campania de vaccinare gratuita antigripala. In cadrul acestei campanii au fost vaccinate antigripal peste 200 000 persoane cu risc ridicat de imbolnavire.

De asemenea, in aceasta perioada a fost finalizata achizitia unui numar de 745 400 doze de vaccin gripal, de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, care, incepand de saptamana viitoare, vor fi utilizate pentru continuarea campaniei de vaccinare antigipala a populatiei cu risc ridicat de imbolnavire. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here