ROMANIA DUPA 20 DE ANI

0
1054
ROMANIA-DUPA-20-DE-ANI
ROMANIA-DUPA-20-DE-ANI
Romania dupa 20 ani - Mircea Cosea
Romania dupa 20 ani – Mircea Cosea

Dupa 20 de ani se pot intampla multe. Edmond Dantes, eroul lui Alexandre Dumas, evadat din inchisoarea Chateau d’If, a devenit bogatul si respectatul Conte de Monte Cristo. Romania, eroina profesorului Mircea Cosea, nu a reusit, dupa 20 de ani, sa evadeze din mostenirea anilor de totalitarism, nu a reusit sa se elibereze de practicile, comportamentele si obiceiurile trecutului, desi, prin aderarea la Uniunea Europeana, a castigat si ea un titlu de noblete.

Volumul ”Romania dupa 20 de ani” este rezultatul observatiilor aproape zilnice pe care autorul le face evolutiei economiei si societatii Romanesti in al douazecilea an de la schimbarea regimului politic. Sunt observatiile unui economist, dar si ale unui simplu cetatean roman, traitor intr-o tara care, desi a devenit membra cu drepturi depline a Uniunii Europene, nu stie sa beneficieze pe deplin de acest statut, tocmai pentru ca inca  nu a reusit sa inteleaga si sa preia valorile si principiile europene. Editorialele si eseurile pe care le cuprinde volumul abordeaza si analizeza fiecare moment al situatiei economiei romanesti pe parcursul primilor 2 ani de criza. Cu obiectivitatea si realismul cu care autorul ne-a obisnuit in scrierile precedente, eseurile ne conduc la o concluzie evidenta – aceea ca Romania nu sufera numai din cauza efectelor crizei financiare si economice internationale, ci si din cauza propriei ei crize. O criza de natura structurala, careia nu i se acoda inca atentia necesara, fiind adeseori umbrita de practici politicianiste, de strategii electorale sau de interese clientelare.
Volumul poate fi asemuit cu un ”jurnal de front”, caci eseurile sau editorialele au multe in comun cu relatarile din lina intai a razboiului pe care Romania il duce nu doar cu provocarile unei lumi in profunda transformare, dar si cu provocarile propriei ei transformari spre civilizare si modernizare.

ISBN: 978-606-92047-9-5

Pentru comenzi va rugam sa ne contactati la tel: 0722 400 055 sau e-mail: [email protected]
Livrarea se face GRATUIT la domiciliul clientului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here