Romania, cea mai mare crestere din UE la comertul ca amanuntul

0
731
vanzari-supermarket-cumparaturi

Volumul comertului cu amanuntul in Romania a crescut cu 15% in luna noiembrie 2015, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, aceasta fiind cea mare crestere in ritm anual inregistrata de o tara membra a Uniunii Europene, arata datele publicate de Oficiul European de Statistica (Eurostat), informeaza Agerpres.

in zona euro, comertul cu amanuntul a crescut cu 1,4% in ritm anual, in timp ce in Uniunea Europeana s-a inregistrat un avans de 2,6%. Comertul cu amanuntul in UE 28 a fost influentat de faptul ca atat vanzarile de produse non-alimentare cat si vanzarile de combustibili au crescut cu 3,4%, in timp ce vanzarile de alimente, bauturi si tigari s-au majorat cu 1,2%.

Romania este lider in UE la cresterea volumului cu amanuntul si in luna noiembrie 2015 comparativ cu luna octombrie 2015, cu un avans de 2,6%, urmata de Marea Britanie (1,8%) si Polonia (1,6%). Comertul cu amanuntul in UE 28 a crescut cu 0,2%, de la o luna la alta gratie faptului ca vanzarile de produse non-alimentare au crescut cu 0,4%, in timp vanzarile de alimente, bauturi si tigari au scazut cu 0,1% iar vanzarile de combustibili au scazut cu 0,3%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here