Isarescu: Exista premisa ca leul sa fie in continuare stabil

0
725
isarescu

Contextul international este mai tulbure decat anul trecut, iar volatilitati mai mari sau miscari ample de capitaluri pot crea dezechilibre temporare in piata, a declarat, joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, intr-o conferinta de presa.

„Leul a fost stabil deoarece conditiile macroeconomice din 2015 au fost stabile. Am avut situatie macroeconomica buna si aceasta s-a reflectat fara sa fie nevoie de interventii sustinute ale BNR. Aceste conditii stabile s-au reflectat intr-o stabilitate a pietei si, deci, o relativa stabilitate a leului. Pentru viitor – in ciuda faptului ca economia internationala si zona in care ne situam nu au fost stabile, indirect spunem ca acesta este cadrul, contextul in care trebuie sa gandim si viitorul – daca situatia macroeconomica interna se va mentine stabila, nu vom asista la deteriorari de indicatori si la dezechilibre mai mari. Exista premisa ca leul sa fie in continuare stabil”, a spus Isarescu.

El a precizat ca influentele externe pot sa dezechilibreze situatia.

„Am trait in 2014 asemenea situatie: criza din Turcia, din Ucraina si stim ce inseamna. Ca sa nu lungesc vorba, un context international tulbure sau mai tulbure decat anul trecut in acest an, volatilitati mai mari, miscari mai ample de capitaluri ne vor influenta, ca si pana in prezent, pot crea dezechilibre temporare pe piata. Problema este sa nu potentam un asemenea mediu extern instabil cu probleme economice interne, cu dezechilibre interne mai greu de administrat”, a explicat Isarescu, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here