Romania are cei mai scumpi carbuni, la nivel mondial, insa gazele sunt mai ieftine, a fost concluzia lui Louis Borgo in cadrul ZF POWER SUMMIT 12

0
692
up-and-down-economic

up-and-down-economic„In Romania carbunii sunt mai scumpi decat pretul de la nivel mondial, dar gazele sunt mai ieftine”, a declarat Louis Borgo, senior banker in cadrul departamentului Power and Energy al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare la ZF Power Summit 12.

Borgo a mai sustinut la ZF Power Summit 2012 ca „nu au fost destul de multe investitii in inlocuirea echipamentelor invechite” si ca „Romania are nevoie de modernizare”, informeaza Ziarul Financiar.

Specialistul in economie considera ca Romania sta mai bine in ceea ce priveste sectorul energetic fata de tarile vecine. „Un factor important este ca pe piata romaneasca de energie exista un reglementator independent. Trebuie sa atragem atentia ca infrastructura necesita o atentie sporita, iar in generare sunt necesare investitii in modernizare si in eficientizare, precum si in transportul si distributia de energie” , a declarat Borgo.

Invitatul special Louis Borgo a deschis evenimentul ZF Power Summit 12.

Urmareste toate declaratiile invitatilor speciali ai ZF Power Summit 12 pe www.zf.ro (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here