Proiectul national ”POLYINVEST “ la final

0
663
poza_polyinvest

poza_polyinvestFacultatea de Administratie si Afaceri a Universitatii din Bucuresti prezinta rezultatele proiectului POLYINVEST, in cadrul caruia a avut statut de partener.

In cadrul acestui proiect au participat profesori universitari din Romania din domeniul constructiilor, sociologi si specialisti in administratie.
Acest proiect  a vizat îmbunătăţirea condiţiilor pentru investiţii în zonele nedezvoltate ale spaţiului sud – est European, favorizând intrarea pe piaţă a unei oferte largi de proprietăţi publice neutilizate de către administraţiile publice locale care pot aduce profit şi dezvolta aceste zone prin oferirea lor (prin închiriere, vânzare sau parteneriat public-privat) potenţialilor investitori. Pornind de la experienţele anterioare ale partenerilor şi de la o practică îndelung consolidată, obiectivul proiectului a fost de a dezvolta o abordare activă a pieţei de către administraţiile publice, favorizând  punerea în aplicare a unor  pachete complete teritoriale; aceste pachete vor include informaţii cu privire la imobilele care pot fi înstrăinate şi informaţii cu privire la condiţiile care ar putea favoriza realizarea investiţiilor de către investitori privaţi.
Universitatea din Bucureşti a fost partener în cadrul acestui proiect, având în principal rolul de a coordona activitatea de analiză a pieţei, definirea temelor de interes şi recensământul proprietăţilor imobiliare. În cadrul acestui pachet, echipa din cadrul Universităţii din Bucureşti a realizat o metodologie pentru identificarea nevoilor de dezvoltare a administraţiilor publice locale şi pe de altă parte a nevoilor potenţialilor investitori (această metodologie a cuprins un ghid pentru realizarea unoir interviuri şi focus grupuri cu potenţiali investitori, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi experţi în dezvoltare regională). În cadrul acestei activităţi s-au realizat 14 focus grupuri cu 132 de participanţi şi 16 interviuri.
O altă activitate pe care Universitatea din Bucureşti a coordonat-o a fost crearea unei metodologii care a presupus definirea unor indicatori pentru identificarea caracteristicilor propprietăţilor imobiliare urmând ca pe baza acestor indicatori să se creeze o bază de date pentru fiecare proprietate. După validarea datelor colectate de către ceilalţi parteneri pentru proprietăţile recenzate, Universitatea din Bucureşti a centralizat datele într-un raport centralizator cu toate aceste proprietăţi (peste 250 de proprietăţi imobiliare care cuprind terenuri, clădiri, terenuri şi cladiri) .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here