Romania a fost amendata de CE pentru intarzierea platilor in agricultura

0
757
teren-arabil-agricultura

Comisia Europeana are de recuperat 335 de milioane euro de la 15 state, printre care si Romania, penalizata cu 70.000 de euro pentru intarzierea platilor in agricultura, potrivit unui comunicat.

In cadrul procedurii de verificare si inchidere a conturilor, Comisia Europeana revendica o suma totala de 335 de milioane euro, reprezentand fonduri din cadrul politicii agricole a UE, cheltuite in mod incorect de statele membre. Banii revin la bugetul UE deoarece nu au fost respectate reglementarile comunitare sau pentru ca procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzatoare, informeaza Mediafax.

CE informeaza ca are de recuperat fonduri de la 15 state membre: Austria, Belgia, Republica Ceha, Germania, Spania, Finlanda, Franta, Grecia, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Letonia, Olanda, Romania si Suedia.

Romania a fost penalizata cu 70.000 de euro pentru intarzierea platilor.

Cea mai mare corectie a fost aplicata Frantei: 141,8 milioane de euro. Grecia trebuie sa returneze 78,8 milioane de euro, iar Olanda – 24,3 milioane euro.

Totodata, ca urmare a unei hotarari a Curtii Europene de Justitie impotriva unei decizii anterioare a Comisiei, Portugaliei i se va rambursa suma de 0,5 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here