Romani investitori pe bursele lumii: Bank of America a adus 72,25% profit in primul trimestru

0
666

Pietele de actiuni au adus randamente foarte bune. Cca 8% dintre investitorii X-Trade Brokers au decis sa investeasca in actiuni prin instrumente CFD, avand acces la 422 de actiuni pe 9 piete de capital europene si nord-americane. Pe piata de capital americana, cea mai mare din lume, titlurile Bank of America au performat excelent; actiunile Apple au fost de asemenea la mare cautare, inclusiv de catre investitorii romani.

Piata internationala de actiuni a oferit in primul trimestru posibilitatea obtinerii unor performante bune, mai ales companiile americane inregistrand in general evolutii pozitive in aceasta perioada. Dintre clientii romani care au realizat in acest an tranzactii prin casa de brokeraj X-Trade Brokers, cca 8% au hotarat ca instrumentele financiare bazate pe actiuni (mai concret Contractele pentru Diferenta, CFD-urile pe actiuni) sunt cea mai buna optiune de investitii. CFD-urile ofera posibilitatea tranzactionarii in marja, astfel incat sumele tranzactionate in piata sunt mai mari decat depozitele investitorului, si deci atat castigurile, cat si posibilele pierderi. XTB Romania ofera spre tranzactionare 422 de instrumente CFD pe actiuni, grupate in 9 piete din 8 tari: NYSE si NASDAQ in SUA, pietele de capital din Germania, Spania, Cehia, Marea Britanie, Franta, Portugalia, Italia; tranzactiile pe actiuni au o marja de 1:10 (de exemplu, la 500 euro investiti se tranzactioneaza actiuni in valoare de 5.000 euro).
intre companiile majore listate in SUA si aflate in portofoliul X-Trade Brokers, Bank of America a adus cea mai mare bucurie investitorilor: in primul trimestru actiunile sale au crescut cu 72,25%. Titlurile bancii au reusit sa revina in atentie dupa un 2011 foarte slab (-58%), in care investitorii dezamagiti de anularea dividendelor isi puneau chiar intrebari privind viabilitatea bancii pe termen lung. « Sectorul financiar american a performat bine in trimestrul intai (castigand aproape 20%), dar Bank of America a stralucit intre actiunile bancare americane, cu un castig spectaculos de 72,25%. Temerile privind capitalul bancii au fost imprastiate de nota de trecere obtinuta la testele de stress organizate de Federal Reserve, investitorii apreciind imbunatatirea profitabilitatii si planurile de reducere a cheltuielilor- inclusiv cele cu forta de munca- respectiv cu 5 miliarde de dolari», a aratat Claudiu Cazacu, analist-șef al sucursalei din Romania a X-Trade Brokers. intre titlurile intens urmarite de investitorii romani, Apple, listata pe bursa americana NASDAQ, a avut de asemenea o performanta de invidiat, reusind de la inceputul anului un avans de 48,03%. «Investitorii au mizat – pe diferite termene- pe actiunile Apple, un exemplu de explozie a interesului pietei dupa o perioada de acumulare a unor semnale pozitive. Este remarcabila forta ascensiunii care a dus pretul la noi maxime istorice in 9 dintre ultimele 13 saptamani. Succesul noului iPad a marit asteptarile pentru profitul anului in curs, iar investitorii au salutat cu entuziasm oferirea de dividende din rezerva imensa, de peste 100 de miliarde de dolari, a companiei. Apple, evaluata la peste 590 de miliarde de dolari, risca sa devina insa o « tranzactie aglomerata », in care asteptarile pentru o capitalizare a companiei de 1 trilion de dolari par a fi sub influenta unei euforii excesive», a precizat Claudiu Cazacu.
Dintre companiile americane majore aflate la tranzactionare pe platforma X-Trade Brokers, actiunile Electronic Arts, producator de jocuri, au avut cea mai mare scadere (de 21,02%) in primul trimestru al anului.
« Pietele de actiuni au oferit oportunitati interesante de tranzactionare, atat pe gustul speculatorilor, cat si pentru cel al investitorilor cu orizonturi mai lungi de mentinere a investitiei. Instrumentele CFD pe actiunile din portofoliul X-Trade Brokers ofera posibilitatea amplificarii randamentelor de pana la 10 ori (dar si pierderea poate fi magnificata in situatia unei pozitionari incorecte). Datorita efectului de levier de 10 la 1, in cazul Apple, de exemplu, castigul pe primul trimestru ar fi putut atinge un nivel exceptional de 482% din marja depusa (suma blocata drept garantie). Spre comparatie, in pietele valutare, o pozitie de cumparare a Euro fata de yenul japonez ar fi oferit in primul trimestru un randament de 1.091% raportat la marja, dar volatilitatea si implicit emotiile si riscul de inchidere fortata a pozitiei ar fi fost mai mari, comparativ cu actiunile Apple, care au evoluat in general calm si previzibil. Ne asteptam insa ca in timp apetitul investitorilor romani pentru piata internationala de actiuni sa creasca, mai ales pentru investitiile pe termen mai lung, in timp ce piata valutara va coagula preponderent tranzactiile pe termen mai scurt de o zi», a aratat Claudiu Cazacu.

****

Despre X- Trade Brokers DM SA
X- Trade Brokers DM SA este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 21 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizata si monitorizata de institutiile locale care reglementeaza pietele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.
X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.
X- Trade Brokers actioneaza ca intermediar pe Bursa din Varsovia si ca formator de piata de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenta (CFD-uri) si Optiuni- avand ca activ suport instrumente tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), monetare, de marfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).
X-Trade Brokers tranzactioneaza instrumente derivate pe piata extrabursiera, decontarile tranzactiilor efectuandu-se direct intre participantii la piata (institutii financiare, banci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB detine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent  la conturile de investitii.
La nivel european, X-Trade Brokers are peste 30.000 de clienti care tranzactioneaza lunar un volum ce depaseste 35 miliarde Euro (in marja).
Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.
Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizatǎ de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 21.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii.
Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).  
Pentru mai multe informatii vǎ invitǎm sǎ vizitati www.xtb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here