Romanca data disparuta in urma cutremurului din Noua Zeelanda

0
582
ciutremur-grafica

ciutremur-graficaFemeia de origine romana data disparuta in urma cutremurului din Noua Zeelanda este profesoara de limba engleza, si preda in orasul Christchurch, preotul roman din aceasta localitate spunand ca a luat legatura cu reprezentantii Crucii Rosii, care continua cautarea.

„Este vorba de o doamna profesoara de limba engleza care preda intr-o scoala pentru elevi asiatici din cladirea CTV din centrul orasului Christchurch si care a colapsat in urma seismului”, a declarat, pentru MEDIAFAX, parintele Emanuel Crainic, paroh la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Christchurch.

Parintele a spus ca femeia se numeste Lia Harca si ca el a fost contactat de un fiu al acesteia din Romania care i-a spus ca nu reuseste sa o contacteze. Parintele a precizat ca nici fiul si nici sotul acesteia din Christchurch nu reusesc sa o gaseasca pe femeie. El a precizat ca un semn bun este faptul ca aceasta nu a fost gasita pana acum nici printre victimele seismului.

Parintele a spus ca a luat legatura si la Crucea Rosie, care continua cautarile. El a tinut sa mentioneze ca deocamdata informatiile sunt contradictorii: televiziunile au relatat in urma cu cateva ore ca 15 persoane dintr-o clasa din acea cladire ar fi fost gasite in regula, iar potrivit unei alte informatii, echipele de cautare ar fi abandonat cautarile din locul respectiv, care intre timp fusese afectat si de un incendiu.

„Deocamdata s-au reluat cautarile in cladirea CTV cu ajutorul lampilor de noapte, iar faptul ca dansa nu este nici printre victime este un semn datator de sperante”, a spus parintele.

Acesta a adaugat ca a mai fost contactat si de alte persoane din Romania aflate in cautarea rudelor, insa potrivit informatiilor existente pana in acest moment, toti ceilalti romani sunt in regula. Cel putin 75 de persoane au murit si alte 300 sunt date disparute in urma cutremurului de luni din Noua Zeelanda, unde echipele de salvare continua miercuri dimineata eforturile de gasire a supravietuitorilor in orasul Christchurch.

Statele Unite, Japonia si Australia au trimis echipe de interventie pentru a participa la operatiunile de cautare si salvare.

Cutremurul a avut loc marti, la ora locala 12.51 (2.51, ora Romaniei), la 5 kilometri de Christchurch si la o adancime de numai 4 kilometri. Seismul s-a produs la sase luni dupa un alt cutremur, cu magnitudinea 7, inregistrat in aceeasi zona, care nu a provocat insa decat pagube materiale.

Noua Zeelanda, situata in asa-numitul „cerc de foc” al Pacificului, inregistreaza anual circa 15.000 de miscari seismice. Cel mai grav cutremur produs in Noua Zeelanda a avut loc la 3 februarie 1931 in golful Hawke si s-a soldat cu 256 de morti. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here