Rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru si prima jumatate a anului fiscal incheiata la 30 Septembrie 2010

0
513

Revizuire in crestere pentru veniturile operationale si nete (*1) la 500 miliarde yeni
TOKYO, Japan, – Honda Motor Co., Ltd. anunta rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru fiscal si pentru prima jumatate a anului fiscal ce a luat sfarsit la 30 septembrie 2010.

Rezumatul rezultatelor financiare
In pofida efectelor nefavorabile ale aprecierii yenului japonez, veniturile consolidate operationale din cel de-al doilea trimestru si din prima jumatate a anului fiscal au crescut comparativ cu aceleasi perioade ale anului trecut, in principal datorita profitului in crestere din sectorul auto din Japonia, America de Nord si Asia precum si a pietei de motociclete din Asia. Capitalul in veniturile afiliatilor incluzand profitul din societatile joint-venture din China au crescut de asemenea, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Honda a revizuit in crestere prognoza pentru venitul consolidat pentru FY11 (anul fiscal ce ia sfarsit la 31 martie 2011) de la 450 miliarde de yeni la 500 miliarde de yeni. Aceasta revizuire in crestere a fost bazata pe prognoza de crestere a profitului datorata cresterii pietei motocicletelor din Asia, a unui mix de modele imbunatatit in America de Nord, a reducerii costurilor, a profitului crescut din zona financiara, lasand la o parte efectele nefavorabile ale cursului de schimb valutar pentru cea de-a doua jumatate a anului, situat la 80 yeni pentru un dolar. Prognoza pentru venitul net (*1) a fost de asemenea revizuita in crestere de la 455 miliarde de yeni la 500 miliarde de yeni datorita cresterii prognozate in veniturile afiliatilor in principal in Japonia si Asia, pe langa cresterea venitului operational.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here