Rezultatele financiare a grupului Kuehne + Nagel pentru prima jumatate a anului 2015

0
800

Desi cifra de afaceri neta si profitul brut au fost intr-o usoara scadere, Grupul Kuehne + Nagel si-a imbunatatit rezultatul operational (EBITDA) cu 2,1 % in prima jumatate a anului 2015. Castigurile pentru acesta perioada au crescut cu 4,2 % la 326 milioane de franci elvetieni, in comparatie cu perioada anterioara a anului precedent, in ciuda unui impact negativ in ceea ce priveste schimbul valutar de 7,3 %.

Dr. Detlef Trefzger, CEO-ul Kuehne + Nagel International AG: „Avand in vedere mediul de piata exigent si volatilitatile valutare, suntem foarte multumiti de dezvoltarea rezultatelor noastre in prima jumatate a lui 2015. Trebuie sa evidentiem aici performanta solida in transportul maritim cat si profitabilitatea crescuta in transportul aerian. Datorita modelului nostru de afaceri si datorita implementarii consecvente a strategiei noastre globale, am avut capacitatea de a creste veniturile pentru aceasta perioada in ciuda faptului ca francul elvetian a devenit tot mai puternic.

Transport Maritim

In transportul maritim Kuehne + Nagel a obtinut cote de piata pentru rutele de import in SUA, precum si pentru partea de LCL (Less-thanContainer Load). Cu toate acestea, comparativ cu perioada din anul precedent, volumul containerelor a scazut cu 1.8% datorita concentrarii pe o margina mai mare a business-ului si pe o scadere continua a volumelor de piata pentru liniile comerciale Asia-Europa.

Rentabilitatea s-a imbunatatit in mod clar pentru transportul maritim: profitul brut per TEU a crescut cu 4,4 %, iar marja de profit EBIT-to-brut (rata de conversie) a crescut remarcabil de la 29,1 % la 30,8 % .In comparatie cu anul precedent perioada EBIT a crescut cu 8,5%. Transport Aerian Performanta remarcabila in transportul aerian continua. Cu o crestere de 5,2% in tonaj, Kuehne + Nagel a crescut mai repede decat piata. Cresteri de volum semnificative au fost inregistrate pentru exporturile din Europa, America de Nord si Asia. In plus, extinderea serviciilor pentru clientii din segmentele perisabile, Pharma si produse industriale au contribuit la o dezvoltare favorabila.

Rata de conversie a crescut de la 27,8 % in prima jumatate a anului 2014 la 30.6 % in primele sase luni ale anului 2015. EBIT a crescut in comparatie cu aceeasi perioada din anul precedent cu 11,5%. Transport Rutier Rezultatul pentru transportul rutier a ramas stabil. Cifra de afaceri neta a scazut cu 16,6 %, datorita intreruperii proiectelor si scaderii ratelor urmare a scaderii pretului motorinei si a reducerii veniturilor.

EBIT a scazut de la 16 milioane CHF in perioada din anul precedent la 14 milioane de franci elvetieni, in prima jumatate a anului 2015. Achizitia recenta a companiei Retrans, un furnizor de solutii de transport multimodale cu sediul in SUA, va extinde portofoliul de produse. Contract Logistics Reduceri de volum in business-urile existente cu clientii din Europa de Vest si restructurarea intreprinderilor clientilor din Marea Britanie a afectat negativ rezultatele. In plus, pozitia francului elvetian a influentat dezvoltarea cifrei de afaceri nete si profitul brut disproportionat in comparatie cu alte unitati de business ale Grupului. EBIT a scazut cu 14 milioane franci elvetieni la 56 milioane CHF, comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent.
Karl Gernandt, Presedintele Consiliului de Administratie al Kuehne + Nagel International AG: „In prima jumatate a lui 2015 cresterea profitabilitatii a confirmat puterea Grupului Kuehne + Nagel si portofoliul diversificat de servicii care a sustinut aceasta crestere, in special in transportul aerian. Prin urmare, suntem siguri in ceea ce priveste continuarea dezvoltarii, desi mediul macroeconomic merita o atentie deosebita.“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here