S-au afisat rezultatele finale dupa contestatiile examenului de bacalaureat.

0
903
grafic-statistica

grafic-statisticaMinisterul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului afiseaza astazi rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, dupa rezolvarea contestatiilor facute de elevii nemultumiti de notele primite, scrie MEDIAFAX.

Primele rezultate la bacalaureat au fost afisate duminica, iar luni au fost depuse contestatiile de catre elevii nemultumiti de notele obtinute la probele scrise.

Au fost depuse 80.160 de contestatii. Din totalul acestora, 26.580 au fost la Limba si literatura romana, 25.527 la Matematica, 9.568 la Biologie, 4.978 la Geografie, 3.281 la Istorie, 3.156 la Fizica, iar la limba materna au contestat notele obtinute 675 de candidati, potrivit datelor centralizate la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Rezultatele finale la examenul de bacalaureat au inceput sa fie anuntate in centrele de evaluare din tara, judetul Cluj fiind printre primele care afiseaza notele obtinute de elevii care au facut contestatii la materiile de examen.

In judetul Dolj, peste 200 de lucrari ale elevilor care au facut contestatii au primit alte note dupa recorectare.

In judetul Prahova, 351 de contestatii din totalul de 3.349 depuse de elevii care au absolvit liceele din judet au avut ca rezultat cresterea notei, procentul de promovabilitate la nivel judetean, in urma contestatiilor, modificandu-se „nesemnificativ”.

In judetul Suceava 934 de note au fost modificate in urma solutionarii contestatiilor la examenul de bacalaureat, din care doar 327 au crescut, din totalul celor 3.516 contestatii inregistrate.

In judetul Botosani, doua treimi dintre lucrarile recorectate in urma contestatiilor formulate de candidatii la bacalaureat, respectiv 1.391 de teze, vor ramane cu notele initiale, in timp ce 700 de lucrari vor avea nota modificata, majoritatea notelor fiind marite.

In judetul Brasov, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu aproximativ 0,15 la suta, de la 45,89 la suta, cat s-a inregistrat initial, dupa rezolvarea celor peste 1.700 de contestatii depuse de elevii brasoveni nemultumiti de notele obtinute.

In judetul Salaj doar 192 din cele 659 de contestatii depuse in urma examenului de bacalaureat au avut ca rezultat modificarea notei initiale, iar noua candidati care fusesera respinsi au reusit sa promoveze examenul, procentul de promovabilitate in judet crescand la 59,02.

In judetul Iasi promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu 1,2 la suta, ajungand la 43,1 la suta, in urma solutionarii contestatiilor elevilor.

In judetul Hunedoara 810 note au fost modificate in urma solutionarii contestatiilor la examenul de bacalaureat, dar dintre acestea doar 265 au crescut.

In judetul Bistrita-Nasaud promovabilitatea la examenul de bacalaureat in sesiunea iulie 2011 a crescut de la 41,92 la suta cat era inainte de contestatii, la 44,36 la suta, dupa rezolvarea acestora.

In judetul Arad promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut cu un procent dupa recorectarea lucrarilor la care notele au fost contestate, ajungand la 37,46 la suta, iar 46 de candidati respinsi initial au promovat examenul dupa ce au depus contestatie.

In judetul Covasna promovabilitatea la examenul de bacalaureat a crescut de la 44,29 la 45,92 la suta, dupa rezolvarea celor peste 860 de contestatii depuse de elevii nemultumiti de notele obtinute.

In judetul Buzau promovabilitatea la examenul la bacalaureat a crescut de la de la 53.20 la 54.28 la suta, dupa recorectarea celor 1.570 de contestatii depuse de elevii nemultumiti de notele obtinute.

In judetul Mures, un numar de 40 de elevi au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat in urma contestatiilor, procentul de promovabilitate crescand de la 45,56 la 46,31, insa la Grupul scolar din Band promovabilitatea a ramas zero.

In judetul Sibiu, un elev a picat examenul de bacalaureat in urma solutionarii contestatiilor, desi initial era admis, in timp ce alti 19 candidati au reusit sa il promoveze, dupa ce au cerut recorectarea unor lucrari.

In judetul Alba, un numar de 59 de elevi au promovat bacalaureatul dupa contestatii, iar procentul de promovabilitate a crescut, in judet, de la 38,45 la 39,79.

In 2010 fusesera inregistrate aproximativ 43.000 de contestatii la nivel national.

Potrivit rezultatelor inainte de contestatii, doar unul din doi elevi a promovat bacalaureatul in acest an, multe licee din tara au avut promovabilitate zero, iar in majoritatea judetelor procentul celor care au promovat este mult mai mic fata de anul trecut. Rezultatele indica cel mai slab bacalaureat din ultimii 20 de ani. (Intra pe MEDIAFAX si vezi listele complete cu rezultatele finale pe fiecare judet in parte)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here