Rezultate in crestere in primul trimestru al lui 2011 pentru Porsche Finance Group Romania

0
702
Kurt-Leitner_CEO

Kurt-Leitner_CEO19 aprilie 2011 – Porsche Finance Group anunta cresteri importante in primele trei luni ale anului 2011, comparativ cu aceeasi perioada din 2010. Odata cu lansarea PERFECTLEASING, leasingul financiar oferit de Porsche Leasing a crescut cu aproape 43% in primele trei luni din 2011, din punct de vedere al valorii bunurilor finantate,

comparativ cu aceeasi perioada din 2010. Leasingul operational de la Porsche Mobility a inregistrat o crestere de peste 18% din punct de vedere al portofoliului de contracte de finantare, in timp ce creditul auto oferit de Porsche Bank a inregistrat, de asemenea, o crestere de peste 28% a portofoliului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

„Primele trei luni ale lui 2011 au reprezentat o crestere semnificativa la nivelul Porsche Finance Group. Dupa trei ani de scaderi, inregistrate la nivelul pietei auto, inceputul lui 2011 a venit cu o crestere pe toate segmentele de finantare”, a declarat Kurt Leitner, CEO al Porsche Finance Group.

in primul trimestru din 2011, Porsche Leasing a inregistrat cea mai mare crestere comparativ cu anul trecut. Astfel, valoarea bunurilor finantate aferenta contractelor noi a fost de 23,7 milioane euro, cu aproape 43% mai mare comparativ cu 16,6 milioane euro, valoare aferenta aceleiasi perioade din 2010. De asemenea, numarul contractelor noi de leasing financiar semnate in primul trimestru din 2011 a fost de 1.393, comparativ cu 1.067 contracte semnate in aceeasi perioada din 2010.

„Aceasta evolutie deosebita s-a datorat imbunatatirii situatiei economice din Romania, corelata cu lansarea recenta a celui mai nou produs de leasing financiar: PERFECTLEASING. Primele trei luni ale anului au reprezentat pentru noi o relansare a leasingului financiar, datorita leasingului financiar cu valoare reziduala reala, un produs cu adevarat unic pe piata romaneasca de leasing care ofera clientilor optiuni multiple atat in timpul contractului cat si la sfarsitul acestuia, alaturi de rate cu pana la 30% mai mici”, a adaugat Leitner.

Portofoliul Porsche Mobility a inregistrat, de asemenea, o crestere semnificativa – cu 18% – a numarului de contracte de leasing operational, comparativ cu aceeasi perioada din 2010. Astfel, la 31 martie erau in derulare 3.334 de contracte de finantare, fata de 2.823 detinute in acelasi interval din 2010.

„La sfarsitul lunii martie aveam in administrare 5.627 masini, comparativ cu 4.869 la sfarsitul lunii martie 2010. Cresterea inregistrata de Porsche Mobility vine ca o confirmare a faptului ca leasingul operational reprezinta o solutie viabila in aceasta perioada, mai ales pentru companiile pentru care lichiditatile sunt foarte importante. Mai mult decat atat, clientul poate atinge un grad ridicat de mobilitate la costuri eficiente prin externalizarea gestionarii parcului auto partial sau total catre noi”, a comentat Kurt Leitner.

Creditul auto de la Porsche Bank, un alt produs disponibil in oferta Porsche Finance Group, a inregistrat o crestere a portofoliului de peste 28%, de la 5.091 contracte in derulare la 31 martie 2010, la 6.535 contracte la sfarsitul lui martie 2011.

„Cresterea portofoliului Porsche Bank este cu atat mai importanta pentru noi cu cat ea reflecta cresterea continua a produsului de credit auto pe intregul parcurs al ultimului an, unul de altfel inca puternic marcat de scaderi ale pietei si vanzarilor de masini”, a explicat Leitner.

Evolutia Porsche Finance Group in primele trei luni ale anului s-a incadrat in estimarile companiei, avand in vedere contextul actual de pe piata auto. Ca volum, leasing-ul financiar este in continuare produsul de top in portofoliul Porsche Finance Group, reprezentand 80% din total, comparativ cu 87% pondere la sfarsitul lui martie 2010. in acelasi timp, leasing-ul operational a ajuns la o cota de 7%, iar creditul auto la 13%.

in ceea ce priveste lunile urmatoare, Kurt Leitner a declarat: „Obiectivele noastre pentru acest an vizeaza mentinerea pozitiei actuale detinuta pe piata de finantare auto, alaturi de cresterea cotei in vanzarile Porsche Romania. Vom continua politica existenta, oferindu-le clientilor solutii de finantare viabile si eficiente, conform conceptului <<one stop shop>>, adaptate la nevoile si disponibilitatea lor financiara”.

Porsche Finance Group beneficiaza de o pozitie consolidata pe piata locala, avand in 2010 o rata medie de penetrare de 40% in vanzarile importatorului Porsche Romania. Acest lucru inseamna ca, practic, in 2010 aproape fiecare al doilea Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche sau Bentley a fost finantat prin Porsche Finance Group.

Porsche Finance Group ofera servicii financiare integrate, exclusiv cumparatorilor care prefera marcile holding-ului, printr-o retea nationala de dealeri.

# # #

Porsche Finance Group

Porsche Finance Group se ocupa cu finantarea autoturismelor apartinand marcilor holding-ului: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Bentley si Porsche. Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari.
Porsche Finance Group ofera clientilor sai solutii eficiente si rapide pentru achizitionarea automobilului dorit, conform conceptului “one stop shop”: achizitionare directa, in showroom, finantare prin leasing sau credit, asigurare pentru masina si o administrare eficienta a flotelor de masini.
Porsche Leasing Romania IFN SA ofera leasing financiar intern pentru persoane fizice si companii.
Porsche Bank Romania – prima banca auto specializata de pe piata romaneasca – ofera credite pentru autoturisme.
Porsche Broker de Asigurare completeaza gama de servicii cu intermedierea de asigurari CASCO si RCA.
Porsche Mobility a fost infiintata cu scopul de a dezvolta serviciul de management de flote, rent-a-car si leasing operational.
Porsche Asigurari inchide cercul serviciilor integrate ale Porsche Finance Group. Compania ofera asigurarea CASCO, valabila in toata Europa, pentru masinile noi achizitionate in leasing, credit sau cash, prin companiile grupului, Porsche Leasing, Porsche Mobility sau Porsche Bank.  

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:

Porsche Finance Group Romania
Adriana Burlacu
Phone:  +4021/ 208.26.34
E-mail: [email protected]

sau

Action Global Communications Romania
Andreea Constantin
Phone: + 4021/ 224 22 70
+ 4021/ 224 22 95
+ 40727 323 893
E-mail: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here