Revine interesul pentru achizitia de locuinte in scopul investitiei

0
702
case-imobiliare-vanzare

case-imobiliare-vanzareNumarul persoanelor care vor sa cumpere o locuinta in scopul unei investitii s-a dublat fata de anul trecut, reiese dintr-o analiza comparativa realizata de Be Igloo pe un esantion de peste 3500 de persoane cu varste cuprinse intre 30 si 55 de ani din mediul urban,

intervievati in 2010 – 2011, in timpul unui targ imobiliar anual.
Studiul a relevat o majorare a bugetului potentialilor clienti pentru cumpararea unei locuinte, dar si o documentare mai buna a acestora in ceea ce priveste procesul de achizitie si situatia actuala a pietei imobiliare.
Circa 250 de oameni din cei 1500 chestionati in 2011(17%) sunt interesati sa cumpere o locuinta in scopul unei investitii, respectiv pentru a o inchiria, fata de 150 din 2000 de chestionati in 2010 (7.5%) care planuiau sa faca aceasta investitie in 2010.
in ceea ce priveste bugetele pe care potentialii clienti le au la dispozitie pentru a cumpara o locuinta, acestia sunt dispusi sa cheltuiasca acum sume intre 60.000 si 80.000 de euro pentru apartamente cu 2 sau 3 camere, fata de 2010 cand bugetele acestora erau cel putin cu 10% mai reduse. Principalele metode de finantare pentru achizitie preferate de potentialii clienti sunt ca si in 2010 Prima Casa si credite imobiliare.
“Aceasta analiza ne confirma preconizarile pe care le-am facut inca de anul trecut si anume ca piata imobiliara merge pe un drum ascendent. Am intalnit in randul celor interesati sa cumpere un apartament, persoane mult mai documentate despre conditiile de finantare ale bancilor, de ceea ce ofera piata, despre proiecte noi, implicit de proiectele pe care noi le promovam si le vindem. Asta dovedeste ca oamenii in ultimul an s-au informat, au cercetat si acum sunt mai focusati si mai hotarati pentru ca stiu foarte bine pe ce vor sa dea banii, stiu cum ar trebui sa fie investitia lor si au curajul sa isi asume o decizie pentru ei si familiile lor” Nimrod Zvik – Managing Partner Be Igloo
infiintata in 2009 in vederea revanzarii locuintelor achizitionate de fondul de investitii norvegian Romania Invest, Be Igloo este cel mai mare vanzator de apartamente noi din Bucuresti. Din martie 2011 este o organizatie independenta cu servicii integrate de PR, marketing si vanzari.
Din portofoliul Be Igloo fac parte ansamblurile rezidentiale Optima si Armonia din Titan, Ten Blocks si West Park din Militari, My Dream Pipera, Primavera”Parcul cu salcami”Ploiesti, Green City,Evocasa Selecta, Viva Brasov si Green Hills Piatra Neamt.

Loredana Albu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here