Rețeaua de sănătate REGINA MARIA lansează primele pachete medicale pentru studenți

0
1088

Serviciile medicale incluse în pachete sunt adaptate nevoilor și stilului de viață al tinerilor

 

București, 6 iulie 2021 – Rețeaua de sănătate Regina Maria își propune să amplifice importanța prevenției în rândul tinerilor din România și lansează primele pachete medicale dedicate studenților. În acest context, compania îi încurajează pe tineri să fie atenți la semnele pe care corpul lor le transmite și își propune să-i îndrume către specialitățile medicale pe care nu intuiesc că este util și, uneori, chiar necesar să le acceseze.

Segmentul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani rămâne unul dintre cele mai afectate de măsurile impuse de pandemie, de restricții și de izolare. Potrivit unui studiu UNICEF, cel puțin unul din șapte copii și tineri a fost afectat în cea mai mare parte a ultimului an de reguli de limitare a deplasărilor, cu riscuri pentru sănătatea mintală și bunăstarea socio-emoțională[1]. Tranziția la cursurile online, minimizarea socializării și izolarea fizică, coroborate cu teama legată de noul virus, au condus la probleme medicale, atât fizice, cât și psihice, cum ar fi depresia și anxietatea.

În plus, tot mai mulți tineri se confruntă cu afecțiuni sau boli asociate stilului de viață pe care nu sunt obișnuiți să le comunice specialiștilor, apelând la autodiagnosticare, iar unele dintre cele mai invocate motive pentru care aceștia nu se prezintă la medic sunt fie pentru că „se simt sănătoși”, sunt „prea ocupați” și că a merge la medic „nu este convenabil”[2]. Astfel, devine din ce în ce mai important ca tot mai mulți tineri să conștientizeze importanța consultării specialiștilor pentru problemele medicale cu care au ajuns să se confrunte astăzi, dar și pericolul autodiagnosticării.

Ne-am dat seama că tinerii sunt o categorie aparte și au nevoie de servicii și produse special gândite pentru problemele cu care se confruntă, specifice vârstei și perioadelor pe care le traversează. Peste 114.000 mii de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani au accesat serviciile noastre în ultimul an, un procent semnificativ, pentru care am gândit o serie de pachete medicale speciale. Acestea acoperă o arie largă de investigații și consultații pentru studenți, adaptate stilului lor de viață și în acord cu tabieturi ce declanșează o serie de probleme medicale. Lansarea acestor pachete reprezintă propunerea noastră la dialogul cu tinerii, astfel încât aceștia să se simtă încurajați și susținuți atunci când întâmpină problemele de sănătate, să devină conștienți de importanța prevenției și să apeleze cu încredere la serviciile noastre.”, a declarat Nirvana Georgescu, Director de Calitate și Siguranța Pacientului, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA. 

Astfel, până pe 31 august, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani beneficiază de noile pachete cu discount de 30%. Pentru a putea accesa serviciile la preț redus, tinerii sunt așteptați în policlinicile REGINA MARIA cu cartea de identitate, unde vor primi discountul la achiziționarea pachetului.

 

Cele șase pachete destinate studenților au fost special gândite astfel încât să răspundă p

[1]   https://www.unicef.org/romania/ro/comunicate-de-pres%C4%83/cel-pu%C8%9Bin-unu-din-%C8%99apte-copii-%C8%99i-tineri-fost-afectat-%C3%AEn-cea-mai-mare-parte

[2] https://www.harmonyhit.com/survey-reveals-millennials-relationship-with-health-care/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here