5 modalități de a cheltui mai puțin cu flota de mașini

0
1469

Să dispui de o flotă de masini poate să îți aducă extrem de multe avantaje, atâta vreme cât este folosită corespunzător de angajații tăi. De aceea, iată câteva soluții prin care vei ajunge să optimizezi cheltuielile în cazul în care firma ta dispune de un parc auto.

Monitorizarea mașinii prin GPS

Monitorizarea mașinilor prin GPS este, fără îndoială, metoda care îți oferă cele mai mari avantaje. Spre exemplu, cu ajutorul unei monitorizări GPS prin iTrack vei beneficia de furnizarea datelor non stop pentru un management avansat al flotei auto. Acesta îți oferă mult mai multe avantaje pe lângă cele clasice, de planificare a rutei sau de monitorizare a șoferului.

 • Planificarea rutei astfel încât aceasta să fie cea mai bună în funcție de distanță și timp. Astfel, șoferii firmei tale vor merge pe un drum stabilit, fără să piardă timp în trafic sau să efectueze fără motiv kilometri suplimentari.
 • Un sistem avansat de monitorizare îți poate oferi suport în trafic, poate spune consumul mașinii, poate monitoriza rutele sau poate emite avertizări legate de mentenanță.
 • Nu în ultimul rând, siguranța că șoferul nu folosește mașina în scopuri personale.

Partea și mai atractivă a sistemului de monitorizare GPS printr-un sistem avansat este că poate fi personalizat în funcție de cerințele actuale ale firmei. Astfel, există 5 metode eficiente prin care poți ține sub control cheltuiala privind parcul auto.

 1. Monitorizarea prin GPS a mașinilor.
 2. Efectuarea reviziilor și verificărilor la timp.
 3. Educarea șoferilor angajați.
 4. Semnarea unor asigurări avantajoase.
 5. Stabilirea împărțirii unei mașini de către mai mulți angajați.

Întreținerea mașinii

O mașină întreținută necorespunzător va genera costuri directe sau indirecte mai mari decât dacă ai fi mers cu ea la verificările periodice. De aceea, indiferent câte mașini are flota ta, asigură-te că sunt îngrijite corect pentru a economisi bani.

 • Folosirea anvelopelor adecvate în funcție de anotimp și de drum.
 • Efectuarea reviziilor și a inspecțiilor la timp sau înlocuirea pieselor la termen pot face o diferență enormă în ceea ce privește costurile de întreținere.
 • Imaginea firmei poate avea de suferit dacă mașinile arată că nu sunt îngrijite corect sau dacă s-au oprit de urgență pe marginea drumului.

Educarea șoferilor

Aceasta este probabil una dintre cele mai dificile misiuni în vederea optimizării costurilor cu flota de mașini, în principal pentru că nu depinde în totalitate de tine, ca în cazul măsurilor menționate anterior.

 • Poți discuta și instrui șoferi să conducă ecologic și adaptat la traficul din oraș. În acest fel mașinile se vor prezenta bine la revizii, iar consumul de combustibil va fi unul redus.
 • Să efectueze verificări periodice a uleiului și a lichidului de răcire, dar și a stării generale a mașinii.
 • Să renunțe la obiceiuri ce pot dăuna mașinii, precum tragerea prea agresivă a frânei de mână.

Dacă vei implementa toate aceste metode de optimizare a parcului auto al firmei tale, cu siguranță vei observa în scurt timp roadele acestui management superior al cheltuielilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here