Regizori, actori, scenaristi si producatori romani, selectionati la Sarajevo Talent Campus 2011

0
436
festival-film-nominalizari

festival-film-nominalizariTineri regizori, actori, scenaristi si producatori romani au fost selectati la Sarajevo Talent Campus, un program care se desfasoara in cadrul festivalului de film din capitala Bosniei, in perioada 22 – 30 iulie, informeaza site-ul evenimentului.

Participantii la program, aflat la cea de-a cincea editie, vor beneficia de cursuri cu specialisti in domeniu. in programul Sarajevo Talent Campus sunt selectati tineri cineasti din tari balcanice, precum Serbia, Bosnia, Turcia, Grecia, Bulgaria, Romania, Macedonia etc.

La categoria dedicata regizorilor au fost selectati Cristina Grosan si Ionut Piturescu, iar in categoria actorilor au fost selectionati Alexandra Maria Mitu, Mihail Daniel Stanescu, stefan Nicolae Statnic si Andrea Vasile.

La Sarajevo Talent Campus au mai fost selectate scenaristele Andreea Mihaela Ignat si Roxana Mocanu si producatoarea Irina Andrea Malcea.

Totodata, proiectele de film „365 New Year’s Eves” de Paul Negoescu si „Touch Me Not” de Adina Pintilie au fost selectate in programele CineLink, respectiv CineLink+ ale Festivalului International de Film de la Sarajevo.

Unul dintre filmele romanesti care a beneficiat de sprijinul programului CineLink de la Sarajevo este „Eu cand vreau sa fluier, fluier”, de Florin serban.

Festivalul International de Film de la Sarajevo este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din regiune. A beneficiat, de-a lungul timpului, de invitati importanti, precum Martin Scorsese, Darren Aronofski, Bono, dar a si oferit sprijin financiar tinerilor artisti din zona.

Regizorul israelian Ari Folman va prezida juriul Festivalului de Film de la Sarajevo (SFF) din acest an, care se desfasoara in perioada 22 – 30 iulie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here