QPACK devine subcontractor al DPD (Pegasus)

0
761
qpack

qpackBucuresti, 14 Aprilie 2010 – DPD (Pegasus) Romania, unul dintre primii 5 operatori de curierat la nivel national, a initiat dezvoltarea unui parteneriat cu furnizorul local de coletarie QPACK in vederea consolidarii pozitiei pe piata romaneasca.

 Alaturandu-se in 2008 grupului international DPD, numarul doi in Europa in domeniul curieratului, Pegasus isi continua astfel expansiunea, o data cu subcontractarea activitatii, preluand si portofoliul de clienti ai firmei.

Reprezentantii QPACK ROMANIA au considerat initierea acestei colaborari ca o miscare benefica  pentru compania pe care o conduc avand in vedere dificultatile cu care se confrunta aceasta ca urmare a situatiei economice instabile din ultima perioada.

„Este o usa deschisa pentru firmele mici in aceasta perioada economica dificila sa devina subcontractori ai marilor jucatori de pe piata, evitand astfel inchiderea activitatii. Este o alegere care se va dovedi profitabila atat pentru DPD cat si pentru QPACK” a declarat Lucian Aldescu, C.E.O. al DPD (Pegasus) Romania si presedinte al A.O.C.R. (Asociatia Operatorilor de Curierat din Romania).

„DPD este numarul doi in Europa si are in spate un actionariat puternic care ii confera stabilitate, avand posibilitatea de a subcontracta activitatile altor companii mai mici care au dificultati in a se mentine pe piata. Nu este exclus ca si alte firme mici sa apeleze la o astfel de masura.” a mai adaugat co-fondatorul cu 13 ani in urma al Pegasus Courier.

Actualii clienti ai QPACK vor avea posibilitatea de a utiliza serviciile DPD, renumite in intreaga Europa datorita sistemului operational extrem de performant, valoarea internationala a companiei fiind recunoscuta pentru calitatea desavarsita a serviciilor oferite, acuratetea raportarii, promptitudinea livrarilor, flexibilitatea fata de clienti, stabilitate si siguranta.

Reteaua europeana rutiera de coletarie a DPD se remarca prin raportul optim calitate-pret, urmarirea pas cu pas a expeditiilor pe internet precum si prin avantajul major fata de mediul inconjurator, transportul rutier fiind de pana la 8 ori mai benefic pentru mediu decat cel aerian.

In Romania, DPD  a implementat un sistem tehnologic unic, avand la baza rutarea coletelor pe intreg teritoriul Europei in functie de codurile postale. Astfel clientii DPD beneficiaza atat de imbunatatirea calitatii serviciilor receptionate cat si a sigurantei livrarilor efectuate.

De curand, a fost lansat DPD C.O.D. – livrare cu ramburs, serviciu dedicat comertului electronic, sector in care DPD (Pegasus) a inregistrat o crestere considerabila in primul trimestru al anului.

QPACK a inregistrat o cifra de afaceri de 4 milioane RON la sfarsitul anului 2009, avand 80 angajati si 120 vehicule.

Despre DPD

Livrand 2 milioane de colete zilnic, DPD este unul dintre liderii internationali ai serviciilor de coletarie si curierat express, fiind numarul doi in Europa. Reteaua DPD este cea mai eficienta retea rutiera in Europa si se extinde la nivel global in cele mai importante zone economice. DPD opereaza in peste 800 de locatii in 40 de tari, avand 24,000 de angajati si 18,000  de vehicule. Clientii pot alege dintr-o gama larga de servicii de curierat express si coletarie interna si internationala cu livrari in peste 220 de tari. DPD este manageriat de Arnold Schroven (CEO) si John Acton. Grupul francez GeoPost, o subsidiara aflata in proprietatea La Poste, detine majoritatea actiunilor DPD (83,32 % actionariat). Actionarii minoritari sunt DPD Systemlogistik GmbH & Co. KG si DPD Zeitfracht GmbH & Co. KG.

Despre DPD (Pegasus) Romania

Pegasus a fost infiintata in 1997, fiind prima companie de livrari urbane din Romania. Pegasus a devenit in 2000 reprezentanta  pentru Airborne Express (a 3-a  companie de curierat rapid si coletarie din S.U.A.) si pentru Aramex. Pegasus a finalizat in 2003 propria retea interna care asigura livrare in 24 de ore pe tot teritoriul tarii. In Martie 2008, GeoPost Yurtici Kargo a achizitionat pachetul majoritar al firmei Pegasus. DPD (Pegasus) Romania ocupa unul din primele 5 locuri in topul companiilor de curierat rapid si coletarie din Romania, are mai mult de 500 de angajati, 74 depozite si livreaza peste 8 000 de colete zilnic. Punctul central de sortare, HUB-ul, este la Sibiu. DPD (Pegasus) acopera teritoriul tarii in proportie de 100% si efectueaza livrari in peste 220 de tari din intreaga lume. DPD (Pegasus) Romania are o cota de piata de 10% intern si 7% international.

Despre GeoPost

Grupul GeoPost  regrupeaza filialele Express ale Grupului La Poste si reprezinta o forta importanta in curieratul Express din Europa dupa cum o demonstreaza reteaua rutiera DPD de prim rang. GeoPost  activeaza  in peste 230 de tari in numele a mai mult de 300 000 de clienti din intreaga lume. Geopost se plaseaza pe primul loc in Franta si pe locul al doilea in Europa pe piata de curierat rapid si coletarie, cu o cifra de afaceri de 3.292 mld Euro in 2008.

Contact presa:

Sorin Ghinescu
Marketing & Corporate Responsibility Manager
Telefon: +40 21 2509360 / +40 801 020202 / +40 31 8249042
Mobil: +40 729 550 446 / +40 740 226 363
E-mail: sorin.ghinescu@pegasus.ro
Web: www.pegasus.ro ; www.dpd.ro
Adresa: str. Tamasi, nr.20, Rombiz Logistic Park, cladirea 4, intrarea A, Buftea, 070000, Ilfov, Romania

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here