"O noapte… calduroasa" pe muzica de opera, la FESTIVALUL BUCURESTII LUI CARAGIALE !

0
761

In premiera, duminica 24 iunie, la orele 20.30, in Centrul Istoric (Intersecția Str Franceza cu Str. Postei), pe scena amplasata in aer liber a Festivalului Bucurestii lui Caragiale, Opera Nationala din Bucuresti va prezenta un spectacol inspirat de creatia marelui dramaturg I.L.Caragiale.

 

Solistii teatrului liric bucurestean vin in centrul istoric al capitalei duminica 24 și sambata 30 iunie, de la orele 20.30 pentru a prezenta fragmente din operele „O noapte furtunoasa” de Paul Constantinescu si „O scrisoare pierduta” de Dan Dediu, dupa textele lui I.L caragiale, intr-un spectacol regizat de Catalin Voineag, „O noapte… calduroasa”.

Tipatescu, Catavencu, Trahanache, dar si Zita, Spiridon si alte personaje ale lui Caragiale se intalnesc pe un teren comun, acela al muzicii si al comediei in spectacolul „O noapte… calduroasa” care se face dovada ca genul operei
poate deveni accesibil publicului larg si promovand capodopere ale dramaturgiei nationale.

La spectacol participa interpreti cunoscuti ai scenei lirice romanesti precum stefan Popov, Valentin Racoveanu, Vasile Chisiu, dar si voci tinere: Andrei Lazar, Tina Munteanu, Sorana Negrea, serban Vasile, cu totii solisti si colaboratori ai Operei Nationale Bucuresti. Trecerea de la repertoriul clasic la cel contemporan reprezinta pentru ei nu numai o provocare profesionala, dar vine si din dorinta de a promova valorile culturii.

Solisti vocali:Tipatescu – Stefan Popov Catavencu – Andrei Lazar Trahanache – Valentin Racoveanu Zoe Trahanache si Zita – Tina Munteanu Spiridon – Sorana Negrea Farfuridi – Vasile Chisiu Branzovenescu – serban Vasile

Actori: Nenea Iancu – Iulian Glita Lica, varul lui Mitica – Tudor Morgovan

Regie si coordonare artistica: Catalin VOINEAG si Stefan NEAGRAU
libret „O scrisoare pierduta” – Stefan NEAGRAU
Scenografie si coordonare tehnica: Dragos ABAGIU
Producator delegat: Dragos CONDURACHE

 

Organizat de Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, Primaria Municipiului București, la inițiativa Primarului General, dr. Sorin Mircea Oprescu, Festivalul „Bucureștii lui Caragiale” se desfașoara in perioada 9 iunie – 20 septembrie sub motto-ul “100 de ani –100 de spectacole -100 de personalitați” și are ca scop sarbatorirea centenarului Caragiale și transformarea Bucureștiului, pe parcursul intregii veri, intr-o capitala plina de viața și de umor.

De marți pana duminica, atat in Centrul istoric cat și in zona Hala Traian, au loc seara de seara spectacole de teatru, opera, circ, muzica și proiecții, toate avand la baza opera marelui dramaturg. Spectacolele sunt pentru toate varstele iar intrarea este libera. Instituții participante: Administrația Monumentelor si Patrimoniului Turistic, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca, Teatrul Nottara, Opera Nationala Bucuresti, Centrul de Creatie Arta si Traditie, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale”, Muzeul National al Literaturii Romane, Biblioteca Academiei, Biblioteca Metropolitana Bucuresti si Circ & Variete Globus .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here