"Nu regret. Pot sta in fata lui Dumnezeu cu constiinta impacata". Povestea barbatului care a ucis 255 de oameni

0
716
umbra-necunoscut-anonim

umbra-necunoscut-anonimUn barbat a ucis de-a lungul vietii 255 de oameni, afirmand ca nu regreta acest lucru si ca poate sta in fata lui Dumnezeu cu constiinta impacata.Chris Kyle, care a facut parte din echipa SEAL a Marinei Americane, a ucis

pentru prima data o femeie care se pregatea sa atace un grup de soldati cu o grenada, in Irak, scrie dailymail.co.uk.

Soldatul a povestit ca a ezitat, insa ulterior a realizat ca acest lucru poate duce la tragedii, asa ca a inceput sa traga cu sange rece.Barbatul care a ucis 255 de oameni, 160 dintre acestia fiind oficial confirmati de Pentagon, a ucis cei mai multi oameni din istoria armatei americane. Numai in cea de-a doua batalie de la Fallujah, Chris Kyle a omorat 40 de oameni.Recordul sau l-a intrecut pe cel al sergentului Adelbert F. Waldron, care a ucis 109 oameni in timpul razboiului din Vietnam, insa soldatul care a ucis cei mai multi oameni in timpul razboiului este finlandezul Simo Häyhä, cu 542 de soldati sovietici omorati in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

inainte de a intra in Marina, Chris Kyle participa la rodeo de cai salbatici in Texas.

Pentru recordul sau, insurgentii l-au numit „diavolul din Rahmadi” si au pus o recompensa de 20.000 de dolari pentru capul sau, insa colegii sai din trupele SEAL l-au poreclit „legenda”.

Cea mai dificila lovitura a sa a avut loc in 2008, cand a tras intr-un insurgent ce avea un lansator de rachete, la o distanta de 1,9 kilometri. Pentru curajul sau, soldatul a primit trei stele de argint si cinci stele de bronz, dupa ce a fost impuscat de doua ori si a fost la locul a sase explozii.

Kyle, care s-a retras din Marina dupa 10 ani, si-a spus povestea in cartea „Tragatorul de elita american”, care va fi lansata marti.

„Datoria mea era sa impusc dusmanul si nu regret. Regretele mele sunt pentru oamenii pe care nu i-am putut salva: soldati, prieteni. Cele mai rele momente din viata mea au fost in timpul in care am facut parte din SEAL, dar pot sta in fata lui Dumnezeu cu constiinta impacata ca mi-am facut datoria”, a declarat Chris Kyle.

Kyle s-a retras din Marina in 2009, iar in prezent locuieste in Dallas, este casatorit si are doi copii. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here