"E.S.P."

0
892
esp

autor: Simona Trifu
Neologic. Sofisticat. Inteligent.
Acestea sunt cuvintele care pot caracteriza, la prima lectura, versurile acestui volum al Simonei Trifu. Suntem in fata unui volum de versuri care cuprinde aproape 60 de poezii, dar pe care il putem intelege ca pe un unic si extins poem, alcatuit din intersectia unor teme, motive, ritmuri si rime diverse, sub forma unei confesiuni – sau a unei interogatii – despre sine. Este, in fond, o proprie raportare la lume si la lumea ceilorlalti – si, prin ceilalti, inapoi la sine -, o logica a propriei existente aflate sub lupa cuvantului, in general, neologic.

 Deci, o neo-logica poetica, de o sensibilitate particulara atat prin acuitatea perceptiilor, cat si prin atentia exacerbata la cuvant.
espTemele poeziilor sunt teme frecvente in dialogul cu sine al omului care-si pune problema rostului existentei: timpul, trecutul, copilaria, maturitatea, iubirea, viata ca scena etc., pe care insa, vocea de poet a Simonei Trifu le rafineaza cu subteme ca: iluzia existentei, pacatul ancestral, miracolul maternitatii, dilema existentei, culpa de a fi om, condamnarea la interogatie existentiala, somnul – ca posibilitate de dialog cu sinele, pre-amintirea, marea – ca prototip al genitorilor, „existenta in retur”, identitatea metamorfozata.

 

ISBN-10: 973-96218-2-1

 

Pentru comenzi va rugam sa ne contactati la tel: 0722 400 055
sau e-mail: rosu@b-a.ro

Livrarea se face GRATUIT la domiciliul clientului

 

pret: 27 Ron (tva inclus)

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent"3Trei"
Articolul următor“Vitralii Tricolore”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here