Protocol de colaborare CCIB – ASRO

0
803

„Organizarea, impreuna, a unor evenimente dedicate intreprinderilor mici si mijlocii, in cadrul carora specialisti de marca sa abordeze aspecte teoretice si practice legate de standardizare, in special in domeniul industrial, constituie un excelent punct de plecare pentru punerea in practica a documentului pe care-l semnam astazi. Acest tip de actiuni nu constituie o premiera, ci o reluare a unei vechi colaborari, cu un partener de valoare”, a declarat Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), cu ocazia semnarii protocolului de colaborare intre Camera bucuresteana si Organismul National de Standardizare (ASRO).

La randul sau, Gheorghe tucu, presedintele ASRO, a punctat faptul ca noua lege a standardizarii modifica destul de mult cadrul legislativ in domeniu, Organismul aflandu-se in plin proces de „educare” a firmelor. in acest context, presedintii CCIB si ASRO au apreciat ca, impreuna, cele doua organizatii pot contribui eficient la o mai buna informare a comunitatii de afaceri prin promovarea activitatii de standardizare si a importantei prezentei componentei tehnice romanesti in structurile internationale de profil.

La ceremonia de semnare au participat, alaturi de cei doi presedinti, directorii generali ai CCIB si ASRO, respectiv Dan Gabriel Mihut si Mircea Martis.
Conducerile cele doua organizatii au convenit ca in perioada imediat urmatoare echipa de lucru comuna sa aiba o serie de intalniri pentru a fi stabilit calendarul de evenimente pentru anul in curs, dupa definirea in prealabil a subiectelor prioritare.

Semnarea protocolului de colaborare cu ASRO se inscrie in sfera preocuparilor constante ale Camerei bucurestene de a contribui la o cat mai buna pregatire a comunitatii de afaceri in vederea adaptarii eficiente la schimbarile rapide survenite in piata.

Cu o traditie de aproape 150 ani in reprezentarea mediului de afaceri si in derularea de parteneriate cu autoritatile, CCIB se bucura de o larga recunoastere pe plan intern si international. Camera bucuresteana furnizeaza companiilor romanesti si straine consultanta specializata, servicii personalizate de promovare a produselor si serviciilor, inclusiv prin intermediul reprezentantelor sale din strainatate, servicii de mediere si arbitraj.
Potrivit statutului CCIB, membrii sai beneficiaza de o serie de facilitati.

ASRO este o asociatie, persoana juridica romana de drept privat, de interes public, fara scop lucrativ, neguvernamentala si apolitica, care urmareste cresterea eficientei si competitivitatii economiei nationale prin activitatea de standardizare si prin promovarea utilizarii active a standardelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here