Protestele neautorizate afecteaza grav mediul de afaceri si pun in pericol stabilitatea economica a Romaniei

0
601

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania atrage atrentia ca protestele neautorizate ale angajatilor din sistemul de finante pericliteaza grav stabilitatea economica a Romaniei, impiedicand mediul de afaceri sa-si desfasoare activitatea normal si indepartand posibilii investitori.

Pentru o tara care se confrunta cu o criza profunda precum Romania, blocarea sistemului de finante inseamna pierderea oricarei sanse de revenire la normalitate, cu efecte negative asupra tuturor cetatenilor. 
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania face apel de aceea la calm si la rezolvarea nemultumirilor pe calea dialogului tripartit Guvern-patronate-sindicate, iar nu prin blocarea activitatii. Exista multe alte categorii sociale afectate de criza, atat din mediul bugetar, cat si privat, care au inteles ca situatia obiectiva obliga la masuri speciale si care isi continua activitatea tocmai pentru a repune economia pe picoare. 
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania invita de asemenea sindicatele sa se aseze la masa dialogului social si sa nu incurajeze asemenea forme de protest neautorizate care, in loc sa duca la rezolvarea nemultumirilor, doar adancesc criza economica ce sta la baza reducerilor de venituri.  Solutia realista pe care trebuie sa o avem in vedere este de a debloca economia si de a lucra impreuna pentru ca nivelul de trai sa revina la cel de dinaintea crizei, iar nu de a opri activitatea asteptand ca de undeva sa apara bani care nu au de unde sa apara.
Dezaprobam ferm orice actiuni violente, precum cele petrecute ieri in sediul Ministerului de Finante, pentru ca imaginea unei tari in care ministrul de Finante este sechestrat de angajati in institutia publica pe care o conduce va avea un efect dezastruos asupra investitiilor. Atragem de asemenea atentia ca blocarea activitatii Trezoreriei inseamna ca nu se mai efectueaza nicio plata catre bugetul de stat, si cu atat mai putin vor fi bani pentru salariile bugetarilor in conditiile in care bugetul nu isi poate colecta taxele si impozitele.
Invitam de aceea toate fortele sociale la dialog si la negocieri pentru a nu bloca activitatea mediului de afaceri si acele sectoare economice care inca mai functioneaza, asigurand inclusiv salariile bugetarilor care protesteaza astazi.

Dan Matei Agathon
Purtator de cuvant
Alianta Confederatiilor Patronale din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here