Cesaria Evora: Prin muzica, incerc sa transmit toata dragostea mea fata de oameni

0
737
cesaria_evora

cesaria_evoraCelebra cantareata Cesaria Evora a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Bucuresti, ca prin muzica ei incearca sa transmita toata dragostea pe care o simte fata de oameni. Cantareata a sustinut o conferinta de presa miercuri, cu ocazia primirii titlului de Ambasador Onorific al Capitalei din partea Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

 

Cesaria Evora se afla pentru a cincea oara in Romania, unde va sustine doua concerte, unul, vineri, la Brasov, si unul, luni, la Bucuresti.

La conferinta de presa, alaturi de cantareata s-a aflat nepotul ei, Frederico Da Luz Tavarez, stabilit de 36 de ani in Romania, care a tradus declaratiile Cesariei Evora.

Dupa ce i-a fost inmanata diploma de Ambasador Onorific al Capitalei, precum si un album „Bucuresti, dragostea mea”, de catre Emil Vasiliu, din partea PMB, cantareata a raspuns la intrebarile jurnalistilor.

Ea a declarat ca se simte foarte bine dupa operatia suferita pe cord deschis in mai si ca se bucura ca se afla din nou in Romania, unde traieste o parte din familia ei si unde de fiecare data s-a simtit bine.

Cantareata s-a declarat gata sa faca flic-flac-uri si salturi inapoi, daca va fi nevoie, in concerte.

Cesaria Evora a spus ca obisnuieste sa cante desculta deoarece de mica nu i-au placut pantofii, ea adaugand ca pentru a intelege acest lucru este necesara o vizita in Insulele Capului Verde, unde oamenii sunt foarte saraci. Cesaria Evora, in varsta de 68 de ani, este supranumita, de altfel, „Diva desculta”, aparand pe scena doar in picioarele goale, in semn de solidaritate cu femeile si copiii saraci din tara sa, despre ale caror suferinte canta.

„incerc sa transmit toata dragostea pe care o simt fata de oameni”, a spus Cesaria Evora, intrebata daca are vreun mesaj ca artista. Ea a mai declarat ca incearca sa aiba concentrarea si forta necesara sa prezinte publicului ceea ce asteapta de la ea.

Cesaria Evora a marturisit ca cel mai greu moment din viata ei a fost atunci cand isi crestea singura cei doi copii, fara ajutorul tatalui lor, dar sprijinita de mama si fratii ei. intrebata apoi care a fost cel mai fericit moment pe care l-a trait, ea a raspuns ca ar fi foarte fericita daca tot Capul Verde al fi al ei.

Evora si-a reluat turneul de promovare a albumului „Nha Sentimento” – dupa ce a suferit, in mai, o interventie chirurgicala pe cord deschis -, urmand sa concerteze in Romania, la Brasov si Bucuresti, pe 15 si, respectiv, 18 octombrie.

Cesaria Evora a fost supusa de urgenta unei interventii chirurgicale pe cord deschis, la Paris, in luna mai, spectacolele sale din urmatoarele luni, inclusiv cel programat la Bucuresti pe 15 mai, fiind anulate.

Celebra cantareata originara din Insulele Capului Verde a sustinut numeroase concerte in Romania.

Spectacolele din octombrie fac parte din turneul de promovare a celui mai recent album al artistei, „Nha Sentimento”. Lansat in 2009, discul „Nha Sentimento” cuprinde 14 piese emotionante, cu teme profunde, in care bucuria de a trai invinge tristetea si regretul.

Spectacolele din Romania sunt organizate de Trilogy Media si Primaria Bucuresti.(Sursa stire & foto: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here