Protestele de la Madrid: sase persoane arestate si doi politisti raniti

0
424
protest-strada

protest-stradaSase persoane au fost arestate in noaptea de miercuri spre joi, iar doi politisti au fost raniti in urma confruntarilor intre fortele de ordine si manifestantii impotriva Papei de la Madrid.

Ciocnirile au izbucnit intre politisti si manifestantii impotriva Papei dupa ce fortele de ordine au retinut un manifestant care incerca sa le atace cu sticle. Spre sfarsitul serii, scutierii au indepartat din Puerta del Sol si ultimii manifestanti, luand pozitii in mai multe zone din piata.

Sase persoane au fost arestate si doi politisti au fost raniti, potrivit presei.

Sute de pelerini care participa la Zilele Mondiale ale Tineretului si care urmeaza sa se intalneasca joi cu Papa Benedict al XVI-lea, au intampinat manifestantii prolaicitate cu strigate ca „Traiasca Papa!”, „Acest tineret este al Papei”.

Altii cantau „Aleluia”, rugandu-se si bucurandu-se de muzica.

Tensiuni au aparut pe alocuri, manifestantii impotriva Papei strigand „Pederastilor, atentie la copii” sau „Papa este un nazist”.

Un tanar manifestant in varsta de 18 ani a relatat ca „a primit un pumn in figura din partea catolicilor”.

Sustinatorii laicitatii – 4.000, potrivit politiei – s-au adunat in cursul serii in spatele unei pancarte pe care scria „Din impozitele mele, 0 centi pentru Papa. Stat laic”, raspunzand unui apel lansat de 140 de asociatii de aparare a laicitatii, crestini progresisti, militanti ai stangii sau pentru drepturile homosexualilor. Ei au strigat sloganuri si au purtat pancarte cu cuvintele „Acest tineret nu este al Papei”, „Stop, transfobie, sexism, homofobie”, „Cerem un adevarat stat laic, libertatea de constiinta este un drept”.

Papa Benedict al XVI-lea va fi primit joi la Madrid cu o manifestatie in cursul careia numeroase persoane de acelasi sex se vor saruta, organizata de o asociatie de aparare a drepturilor homosexualilor si transsexualilor, dupa modelul evenimentelor flashmob care au avut loc la vizita precedenta in Spania a Suveranului Pontif, in noiembrie 2010. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here