Protest cu imbranceli la Oltchim Ramnicu Valcea. 400 de angajati ai combinatului reproseaza politica societatii

0
634
grup-de-oameni

grup-de-oameniAproximativ 400 de angajati de la Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea protesteaza, marti, in fata Pavilionului principal al unitatii, la un moment dat manifestantii imbrancindu-l si stropindu-l cu apa pe reprezentantul actionarului minoritar al societatii, respectiv firma germana PCC SE.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Jandarmi Valcea, intre reprezentantul firmei PCC SE, care era insotit de un avocat, si protestatari a fost format imediat un cordon de protectie, iar manifestarile violente au incetat.

„A fost necesara interventia jandarmilor care au oprit aceasta busculada. Din ce am vazut eu reprezentantul in cauza nu a fost lovit, iar ulterior a intrat in cladire printr-o intrare laterala. Ramanem la fata locului pentru a preintampina alte acte de violenta. Salariatii au fost dispersati la intrarea principala in cladire a pavilionului unitatii si la cele doua intrari laterale ale acesteia”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Valcea, lct. Cosmin Iordache.

Protestatarii reproseaza reprezentantului actionarului minoritar ca prin politica societatii a adus prejudicii societatii Oltchim Ramnicu Valcea si spun ca s-a dat dovada de lipsa de loialitate fata de conducerea combinatului valcean, care a avut drept consecinta crearea unor situatii negative.

Mitingul la care, dupa aprecierea liderilor Sindicatului liber Oltchim, participa aproximativ 400 de salariati, se desfasoara in fata Pavilionului principal al combinatului, angajatii revendicand ca actionarii minoritari ai PCC SE care detin 18,2 la suta din actiunile Oltchim ar trebui sa se retraga definitiv din aceasta calitate.

La ora transmiterii acestei stiri, reprezentantul PCC SE a intrat la Adunarea Generala a Actionarilor care are loc in Pavilionul administrativ al Combinatului Oltchim.

In 23 august, intr-o informare adresata investitorilor Oltchim, seful combinatului, Constantin Roibu, declara ca va demisiona din functia de director general al Oltchim (OLT), asa cum cere actionarul minoritar PCC SE, daca firma germana va prezenta solutii realiste pentru redresarea combinatului si va garanta performanta acestora cu actiunile detinute la Oltchim si PCC Rokita.

Totodata, seful Oltchim solicita PCC sa prezinte resursele financiare proprii, certificate de catre banci, prin care sa demonstreze ca are capacitatea de a sustine financiar activitatea de productie a combinatului.

Guvernul intentioneaza sa vanda pana la sfarsitul acestui an pachetul de actiuni Oltchim ramas in proprietatea statului si sa identifice in urmatoarele luni o solutie pentru datoriile combinatului. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here