Protest ACTA, mobilizat cu ajutorul retelelor de socializare impotriva pirateriei de pe Internet

0
633
internet-conexiune-calculator

internet-conexiune-calculatorO manifestatie de amploare la nivel european care sa aiba loc sambata este planificata pe retelele de socializare impotriva acordului privind pirateria pe Internet, ACTA, semnat de tarile europene la sfarsitul lui ianuarie,

relateaza Radio Polonia, in pagina electronica. in Polonia, protestul va avea loc in pietele din Cracovia, Katowice, Leszno, Radom, Szczecin, Varsovia, Wroclaw si Poznan.

Aproximativ 20.000 de persoane au afirmat ca vor participa la manifestatii in Germania, iar in Romania au promis sa participe 30.000.

In cadrul unui protest fata de ACTA, organizat la 26 ianuarie in Poznan, in vestul Poloniei, au participat aproximativ 5.000 de persoane, insa manifestatiile au degenerat in violente, soldate cu arestare a sapte persoane. Protestele fata de ACTA au continuat online, miercuri, in Polonia, cu un atac impotriva Ministerului Culturii.

Reprezentanti din 22 de state membre UE si Uniunea Europeana au semnat, la sfarsitul lui ianuarie, la Tokyo, Tratatul Comercial Anti-Contrafacere (ACTA), care nu va putea intra insa in vigoare fara aproarea Parlamentului European. Scopul acordului (intre UE, SUA, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore, Coreea de Sud si Elvetia) este, potrivit PE, acela de a consolida respectarea drepturilor de proprietate intelectuala, inclusiv online, si de a combate contrafacerea si pirateria pentru bunuri precum haine de lux, muzica si filme. (Mediafax)

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here