Locuintele eficiente energetic, o moda in imobiliarele romanesti

0
711

Izolarea termica a cladirilor va reduce consumul energetic si va oferi un confort mult mai mare locatarilor, in toate anotimpurile;

– Solutiile moderne de izolare termica permit o protectie omogena si continua iarna (cu efect de economisire a costurilor cu caldura), cat si o diminuare considerabila a sarcinii termice (caldura exterioara versus temperatura in apartament) pe timp de vara;

– In complexul imobiliar Clabucet Residence toate componentele cladirii au fost verificate cu un software italienesc de calcul (Edilclima), in conformitate cu normele europene;

– Apartamentele din cadrul Clabucet Residence sunt incalzite de o instalatie cu aer cald (ventilconvectoare) care permite atingerea temepraturii dorite in cel mai scurt timp, dar si optimizarea aranjarii mobilierului, eliminand clasicele calorifere. Dezvoltatorii imobiliari activi pe piata locala sunt intr-o continua cautare de solutii moderne atat pentru construirea locuintelor, cat mai ales pentru vanzarea lor. O parte din investitorii prinsi nepregatiti in perioada de criza si-au abandonat proiectele, insa exista si companii care au schimbat strategia. Au apelat la metode inovative – de la materialele folosite la construirea proiectului si pana la strategia de marketing – si astfel au reusit sa-si gaseasca clienti pentru locuintele ridicate. “Am vrut sa aducem calitate in sectorul imobilar romanesc si am reusit.

Pentru locuintele pe care noi le-am construit in Predeal am ales sa folosim materiale naturale biocompatibile, reciclabile, care sa fie in armonie cu mediul si care sa asigure o eficienta termica ridicata. Vom putea reduce astfel din costurile periodice de intretinere”, a declarat Ioana Ciocirlan, responsabil de relatii cu clientii pentru compania Italiana Edilizia, dezvoltatorul proiectului Clabucet Residence. Fiecare locuinta din cadrul Clabucet Residence este dotata cu o instalatie termica autonoma, temperatura si programul de aprindere fiind la libera alegere a proprietarului. Apartamentele sunt incalzite de o instalatie cu aer cald (ventilconvectoare) care permite atingerea temepraturii dorite in cel mai scurt timp, dar si optimizarea aranjarii mobilierului, eliminand clasicele calorifere.

In paralel, dezvoltatorul sustine ca izolatia acustica data de montarea unor straturi speciale si a tavanului fals, cat si geamurile cu emisiune scazuta ce au o mare capacitate de izolatie, se numara printre avantajele complexului. „Introducerea elementului izolant aduce o serie de avantaje si pentru izolarea acustica a apartamentelor. Permite, de asemnea, o economie de 18% la cheltuielile cu incalzirea in cazul absentei vecinilor fata de valorile minime inregistrate in mod normal”, mai spun reprezentantii companiei. Ferestrele edificiului sunt realizate din tamplarie PVC dotate cu geamuri cu emisiune scazuta si cu o grosime de 6-14-4.

Suprafata interna este realizata din sticla cu emisiune scazuta, in timp ce camerele dintre geamuri sunt umplute cu aer. Acest tip de geamuri mentine o ridicata putere de transmitere a luminii (80%) si o valoare totala a energiei care patrunde in interior care ajunge la 62%. Proiectul realizat de Italiana Edilizia se intinde pe o suprafata construita de 3.000 mp si este situat la aproximativ 600 de metri de Gara Predeal si de centrul statiunii si la doar 200 m de partia de schi. Clabucet Residence este format din doua cladiri de tip parter + 3 etaje si dispune de 40 apartamente cu suprafete cuprinse intre 58 de metri patrati si 140 de metri patrati.

In cadrul complexului se regasesc 14 garsoniere (58 – 62 mp), 10 apartamente de doua camere (60 – 65 mp) si 16 apartamente de trei camere (85 – 140 mp). Pretul unei garsoniere este de 50.000 euro + TVA, iar pentru un apartament de 106 mp in complexul Clabucet Resdience din Predeal, clientii trebuie sa achite 90.000 euro + TVA. Dezvoltatorul imobiliar pune la dispozitia cumparatorilor si 40 de locuri de parcare: 16 in cele doua garaje ale complexului si alte 24 in exterior.

Diana Metiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here