Propunerea legislativa privind dublarea filmelor, respinsa de plenul Camerei Deputatilor

0
631
tv-telecomanda-subtitrare

tv-telecomanda-subtitrarePlenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, cu 277 de voturi „pentru”, cinci „impotriva” si zece abtineri, raportul Comisiei de cultura privind respingerea propunerii legislative de modificare a Legii audiovizualului care viza dublarea filmelor straine in limba romana.

Propunerea legislativa face parte din categoria legilor organice, Camera Deputatilor fiind primul for sesizat.

in cadrul dezbaterilor generale, desfasurate iniantea sesiunii de vot final, deputatul PSD Victor Socaciu, initiatorul propunerii legislative, a motivat oportunitatea unei astfel de reglementari invocand comoditatea vizionarii filmelor, pastrarea identitatii limbii romane, limitarea preluarii neologismelor de la „academicienii din Bronx”.

„Va cer sa ganditi ca niste parlamentari romani si nu ca niste coafeze care nu pot dormi fara vocea lui Marlon Brando”, le-a spus Socaciu deputatilor.

Deputatul PSD Victor Socaciu a depus, la inceputul lunii mai, la Camera Deputatilor, initiativa de modificare a Legii audiovizualului care prevede obligativitatea dublarii filmelor straine in limba romana. Potrivit proiectului, „operele cinematografice in limbi straine vor fi traduse in limba romana, traducerea fiind asigurata prin procedeul dublajului”, iar CNA va urmari respectarea si aplicarea acestei prevederi.

Initiativa a fost criticata de atat de reprezentanti ai posturilor de televiziune, cat si de artisti, CNA si politicieni. (Mediafax)

 

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here