Prima spalatorie sociala din tara, inaugurata la Bucuresti. Cine poate beneficia gratuit de serviciile acesteia

0
441
masina-de-spalat

masina-de-spalatPersoanele cu venituri mici vor putea sa-si spele gratuit hainele sau sa primeasca sfaturi in legatura cu igiena personala, la Spalatoria Sociala inaugurata marti, in Bucuresti, proiectul fiind o premiera la nivel national.Spalatoria Sociala a fost inagurata, marti, in prezenta primarului general Sorin Oprescu.

Proiectul initiat de Asociatia Portico pune gratuit la dispozitia tuturor persoanelor cu venituri mici si a familiilor numeroase servicii de consiliere in domeniul igienei personale, detergent si balsam donat de Unilever, precum si zece masini de spalat si zece urscatoare semiprofesionale oferite de Whirlpool, dintre care una dedicata nou-nascutilor.

Astfel, orice locuitor al Capitalei care are nevoie de aceste servicii din cauza situatiei socio-materiale cu care se confrunta (persoane cu venituri mici, someri, pensionari, parinti singuri, persoane fara adapost) va putea beneficia gratuit de serviciile puse la dispozitie de Spalatoria Sociala (spalare, uscare, detergent).

De asemenea, o masina de spalat si un uscator vor fi rezervate pentru spalarea si uscarea hainelor de copii cu varste pana la un an.

Programarile se pot face direct la locatie de luni pana vineri intre orele 8.00 – 16.00 sau la telefonul 0765 421 286. Asistentii DGASMB, care ofera si consultanta privind igiena personala, dar si modul de operare al masinilor, vor efectua prin sondaj anchete sociale printre beneficiari pentru a determina nevoile reale ale acestora.

Spalatoria functioneaza in Calea Grivitei 216 (langa statia de metrou Grivita).

„Simplul fapt ca am reusit colaborarea fara sincope dintre DGASMB, companiile multinationale si ONG reprezinta un succes in sine de care vor beneficia peste 120 de familii in fiecare luna. Dar adevaratul succes va fi reprezentat de educarea si imbunatatirea igienei personale pentru beneficiarii programului si de masura in care si alte ONG-uri si companii vor fi interesate sa ni se alature initiativelor din domeniile educatie, sanatate si cultura, in care noi activam”, a sustinut directorului executiv al Asociatiei Portico, Florian Fugasin.

Potrivit Violetei Luca, national sales manager al Whirlpool Romania, „lucrurile aparent mici, precum posibilitatea de a pastra igiena familiei, ajuta la construirea demnitatii si decentei vietii”, compania implicandu-se la nivel international in programe care au totalizat peste 73 milioane dolari.

La randul sau, Fulvio Guarneri, director marketing Unilever South Central Europe a spus ca parteneriatul pentru proiectul Spalatoriei Sociale „a venit de la sine”, pentru ca raspunde obiectivului companiei de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii a peste un miliard de oameni pana in anul 2020. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here