Proprietati executate silit: apartamente cu trei si patru camere, la pret de doua

0
921

La ora actuala, atat in Capitala cat si in oricare din marile orase din tara, 50.000 de euro este un buget suficient pentru achizitia unui apartament cu minim doua camere. Pe de alta parte, conform anunturilor de pe www.imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din Romania, preturile cerute pentru apartamentele cu trei si patru camere aflate in posesia bancilor pot fi si cu peste 10.000 de euro mai mici decat cele ale unor locuinte vechi cu doua camere de pe piata libera.

O camera in plus, la un pret cu peste 10.000 de euro mai mic

Un apartament cu trei camere din zona Vitanul Vechi in executare silita este scos la vanzare la un pret de aproximativ 45.000 de euro. Locuinta are o suprafata utila de 68 de metri patrati si este situata la etajul doi din zece al unui bloc construit inainte de 1990. Spre comparatie, un apartament din vechi cu doua camere, situat in aceeasi zona, scos la vanzare pe piata libera are, la nivelul lunii octombrie 2012, un pret mediu de 59.000 de euro, potrivit datelor furnizate de platforma Analize Imobiliare, dezvoltata de www.imobiliare.ro.

In zona Rahova-Sebastian, o locuinta cu trei camere executata silit are un pret cerut de circa 47.500 de euro. Proprietatea are o suprafata de 73,93 de metri patrati si este situata la etajul patru din opt al unui bloc construit in anul 1988. in acelasi cartier, un apartament vechi cu doua camere are un pret mediu cerut de 48.000 de euro.

in zona Iancului, un apartament vechi cu trei camere este scos la vanzare de catre banca la un pret de aproximativ 47.600 de euro. Proprietatea dispune de o suprafata utila de 67 de metri patrati si este situata la etajul patru din zece. Spre comparatie, un apartament cu doua camere din aceasta zona are, pe piata libera, un pret mediu cerut de 60.000 de euro.
Locuinte spatioase in cartiere

Proprietati executate silit cu preturi de pana la 50.000 de euro pot fi gasite si pe segmentul locuintelor cu patru camere. Un astfel de apartament, situat in cartierul Pantelimon, poate fi achizitionat cu aproximativ 47.000 de euro. Proprietatea are o suprafata utila de 76,5 metri patrati si este amplasata la etajul al noualea al unui bloc cu zece nivele. in aceasta zona a Capitalei, pretul mediu cerut pentru o locuinta veche cu doua camere este de 50.000 de euro, potrivit Analize Imobiliare.

in cartierul Militari, un apartament cu patru camere este scos la vanzare de catre banca la un pret de aproximativ 48.000 de euro. Locuinta are o suprafata utila de 76 de metri patrati si este amplasata la etajul trei din patru al unui bloc construit in anul 1970. Spre comparatie, in aceeasi zona, un apartament cu doua camere este scos la vanzare la un pret mediu de 52.500 de euro.
www.imobiliare.ro a inceput de curand un proces de reorganizare a sectiunii de licitatii si executari silite. Pentru moment, oferta portalului pe acest segment reuneste 230 de proprietati scoase la vanzare de catre banci si executori judecatoresti, atat in Bucuresti, cat si in tara.

Despre achizitia proprietatilor executate silit

Proprietatile executate silit de catre banci sunt valorificate, de regula, prin organizarea unor licitatii publice. Cei interesati de o astfel de oferta trebuie sa depuna o oferta de cumparare si sa plateasca o cautiune de 10% din pretul de pornire stabilit de catre executori. Licitatia este organizata intr-un loc public, iar imobilul este oferit spre vanzare, prin trei anunturi succesive. Daca acesta nu este adjudecat, in cel mult 60 de zile va fi stabilit un al doilea termen de licitatie, cu un pret de pornire redus cu 25% fata de cel initial. in cazul in care nu se obtine nici aceasta suma, atunci proprietatea va fi vanduta la cel mai mare pret oferit. in nu mai mult de 30 de zile de la incheierea licitatiei, cumparatorul va trebui sa achite pretul oferit (din care se va scadea suma de 10% platita initial), iar celorlalti participanti li se va restitui cautiunea de 10% din pretul de pornire. Daca proprietatea nu este adjudecata nici la al doilea termen, va fi organizata o alta licitatie.

Despre imobiliare.ro:

Lansat in ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este primul si cel mai accesat portal imobiliar din Romania. Portalul a depasit de curand pragul de 32 000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here