Proiectul de lege pentru modifcarea Statutului functionarilor publici a fost admis de Comisia de administratie din Senat

0
690

Agentia Nationala a Functionarilor Publici informeaza ca astazi, 5.04.2011, in Comisia pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului din cadrul Senatului Romaniei, a fost dezbatut Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici.

La dezbateri ANFP a fost reprezentata de catre Andras SZAKAL – presedinte, Cristian ROMAN – vicepresedinte, Marian NICULESCU – secretar general.

Mentionam ca, proiectul de act normativ a fost anterior supus discutiilor in cadrul Comisiei juridice si Comisiei pentru egalitate de sanse din Senat. Astfel, pe parcursul dezbaterilor din cadrul Comisiei pentru administratie publica,  au fost formulate amendamente pe acest proiect de lege, aceste amendamente fiind respinse, astazi, in totalitate de catre reprezentantii ANFP. in acest context, presedintele ANFP a declarat ca ”aceste amendamente sunt politice, iar ANFP nu le poate sustine, deoarece modifica in intregime sensul legii”. De precizat ca, trei dintre amendamentele aduse vizau mentinerea functiei de inspector guvernamental, reprezentantii ANFP sustinand desfiintarea acestei functii pe motiv de eficienta financiara si argumentand, totodata, posibilitatea redistribuirii inspectorilor guvernamentali dintr-un corp de rezerva, ca orice functionar public.
Este de retinut faptul ca, in prezent, aproximativ 70 de persoane ocupa functia de inspector guvernamental.

in urma votului din cadrul Comisiei pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului din cadrul Senatului Romaniei, s-a decis admiterea proiectului de act normativ in forma in care a fost inaintat de catre ANFP, urmatoarea etapa fiind dezbaterea acestui proiect in cadrul comisiilor de specialitate din Camera Deputatilor.

Directia Comunicare si Relatii Internationale
[email protected]
Tel./fax: 0374 11 28 32

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentNoul Mercedes-Benz SLK Roadster
Articolul următorAPEL UMANITAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here