APEL UMANITAR

0
653

La numai 25 de ani Dan Munteanu, a fost diagnosticat cu sindromul Guillain Barre,  boala neurologica rara, autoimuna, cu cauze necunoscute, care are o incidenta de 1 la 100.000. Dan Munteanu, locuieste in Statele Unite ale Americii, in Fort Lauderdale.

Inainte cu 3 saptamani de debutul bolii, subit, a inceput sa aiba probleme cu vederea. La putin timp dupa, a acuzat o gripa puternica. Dupa terminarea tratamentului cu antibiotice, i-au paralizat picioarele si a facut pareza la jumatate din fata. A fost dus urgent la spital, unde i s-au facut toate investigatiile necesare (punctie lombara, analiza LCR, RMN si o sumedenie de alte teste biochimice). A fost diagnosticat cu sindromul Guillain Barre, internat de urgenta la Terapie intensiva, unde i s-a administrat tratamentul specific.

Dupa perioada de spitalizare se impune recuperarea fizica, intr-o clinica specializata. Aceasta este esentiala, practic va reinvata sa mearga, fiind asistat de specialisti in fizioterapie. Fara recuperare, nu va mai putea merge si va fi nevoit sa-si petreaca restul vietii in carje, carucior cu rotile – in cel mai fericit caz. Recuperarea dureaza intre 3 si 6 luni, dar poate ajunge si la 18 luni.

Asigurarea lui de sanatate, plus 15.000 de dolari trimisi de familie, din Romania, i-au acoperit costurile spitalizarii, investigatiilor si tratamentului (cca. 30.000 dolari), insa nu ii acopera si costul spitalizarii in centrul pentru recuperare fizica. Este vorba de 6.000 de dolari, bani pe care nu-i are, iar familia nu mai are de unde sa-i trimita.

Orice donatie, indiferent cat de mica, este de mare folos. Cu un avans de 1.000-2000 dolari, poate sa se interneze si sa inceapa programul de recuperare, urmand sa dea restul de bani pe parcurs.

Atasat, o fotografie a lui Dan Munteanu, internat inca in spital, precum si documentele de spitalizare.

Cei care doresc sa-l ajute o pot face donand orice suma in conturile deschise pe numele mamei lui:

MUNTEANU MIHAELA
Banca Transilvania, Agentia Victoria

Cont in lei: RO28BTRL04501201845183XX

Cont in USD: RO11BTRL04502201845183XX

Cont in EURO: RO74BTRL04504201845183XX

Va multumim.

Sursa CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here