Programul de lucru intre 8.00 si 16.00 nu se aplica in scoli

0
647
scoala-desene

scoala-deseneProgramul de lucru de luni pana vineri intre orele 8.00 si 16.00 nu se aplica in scoli, dispozitia premierului de uniformizare a programului vizand personalul Ministerului Educatiei, inspectoratelor scolare judetene si cel al Caselor Corpului Didactic, a precizat MECTS.

Dispozitia premierului Mihai Razvan Ungureanu de uniformizare a programului de lucru vizeaza exclusiv aparatul de lucru al Guvernului si institutiile administratiei publice centrale, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX.

„Programul didactic din scoli nu intra sub incidenta acestei decizii. El se desfasoara ca si pana acum, conform orarelor stabilite pentru fiecare clasa la inceputul anului scolar”, a precizat MECTS.

Uniformizarea programului de lucru in administratia publica va fi aplicata strict pentru ministere, aparatul de lucru al Guvernului si institutiile publice subordonate, fara sa vizeze activitatea institutiilor de invatamant, a unitatilor medicale, de urgenta si de interventie, potrivit Secretariatului General al Guvernului (SGG).
intr-un comunicat transmis miercuri seara, SGG arata ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a dispus uniformizarea programului de lucru al aparatului de lucru al Guvernului, precum si al institutiilor administratiei publice centrale „pentru optimizarea activitatii si a comunicarii interinstitutionale”.

SGG aminteste ca a transmis vineri, 10 februarie, o circulara catre ministere si institutiile din aparatul de lucru al Guvernului, prin care a solicitat dispunerea masurilor necesare pentru instituirea programului de lucru care se va desfasura de luni pana vineri intre orele 08.00-16.00, atat in cadrul ministerelor, cat si in cadrul institutiilor publice aflate in subordine.

„in circulara s-a precizat ca activitatea de relatii cu publicul se va desfasura cu respectarea dispozitiilor legale. Aceasta activitate este reglementata distinct prin HG 1723/2004 privind aprobarea Programului de masuri pentru combaterea birocratiei in activitatea de relatii cu publicul, care se refera doar la programul compartimentelor care relationeaza cu publicul si nu la programul de lucru al institutiilor publice”, arata SGG.

Sursa citata aminteste totodata ca, pana in prezent, programul de lucru al ministerelor si al institutiilor publice din subordinea acestora era stabilit de catre fiecare institutie prin dispozitii interne, fara a exista o practica unitara, incepand de la ora 8.00, 8.30 sau 9.00.

„Mentionam ca aceasta solicitare nu vizeaza activitatea institutiilor de invatamant, a unitatilor medicale, de urgenta si de interventie. Facem precizarea ca dispozitia se refera strict la aparatul de lucru al Guvernului, la institutiile publice subordonate acestuia, la ministere si la institutiile publice aflate in subordine”, precizeaza SGG.

Secretarul general al Guvernului, Dezsi Attila, a anuntat, sambata, ca programul de lucru al ministerelor, prefecturilor si institutiilor deconcentrate din tara va fi armonizat, incepand de luni, iar activitatea acestora se va desfasura intre orele 8.00 si 16.00, la solicitarea premierului.

Dezsi Attila a mentionat ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut armonizarea programului de lucru al ministerelor, prefecturilor si institutiilor deconcentrate ale statului.

Miercuri, premierul Ungureanu a declarat ca prin circulara emisa de Secretariatul General al Guvernului privind respectarea de catre bugetari a orarului 8.00 – 16.00 s-au unificat programele de lucru in institutiile administratiei centrale.

El a negat ca respectiva circulara ar fi fost emisa pentru ca ar fi constatat ca bugetarii nu respecta programul de lucru stabilit pentru intervalul 8.00-16.00. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here