Profitul reinvestit va fi scutit de impozit

0
1041
profit-euro-litere

In sedinta de guvern de astazi, 23 aprilie, a fost aprobata Ordonanta de Urgenta pentru modificarea art.192 din Legea privind Codul Fiscal – Legea nr. 571/2003 – in sensul scutirii de la plata a impozitului pe profitul reinvestit. Anterior deciziei de astazi, ministrul Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, secretarul de stat Dan Manolescu si o echipa tehnica din Minister au avut consultari pe marginea proiectului de Ordonanta de Urgenta cu reprezentanti ai mediului de afaceri, in cadrul Comisiei de Dialog Social si in Consiliul Economic si Social.

Conform prevederilor actului normativ adoptat astazi, operatorii economici vor fi scutiti integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit in echipamente tehnologice, respecti, in masini, utilaje si instalatii de lucru. Aceasta scutire se va calcula trimestrial sau anual, dupa caz.
Ordonanta de Urgenta a Guvernului reglementeaza si modul de constituire a rezervelor corespunzatoare profitului reinvestit.

Impactul bugetar estimat pentru anul 2014 este de 137,5 de milioane de lei. Aceasta reglementare va fi aplicata pentru profitul contabil inregistrat ulterior datei de intai iulie 2014 si care este investit in echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru, produse sau achizitionate dupa aceasta data.

Scutirea de impozit pentru profitul reinvestit se va aplica pana la data de 31 decembrie 2016, inclusiv. Ministerul Finantelor Publice, Ioana Maria Petrescu, subliniaza – intr-un comunicat de presa – ca aceasta decizie va stimula investitiile si oferta interna. (Daniel Negut)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here